Închide meniul
NEWS ALERT

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin. A şasea medalie pentru Team România, la Jocurile Olimpice

Dan Roșu Publicat: 2 august 2024, 13:53

Reclamă
Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin. A şasea medalie pentru Team România, la Jocurile Olimpice

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin - Profimedia Images

Canotoarele române Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat medalia de argint în proba e dublu vâsle feminin, categorie uşoară, vineri, la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Campioanele europene de anul acesta au început în forţă şi au condus în primele sute de metri, dar au fost devansate de britanice la 500 de metri şi s-au aflat tot restul cursei pe locul al doilea, încheind în 6 min 48 sec 78/100.

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, argint în proba de dublu vâsle feminin

Medaliile de aur au fost obţinute de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, în 6 min 47 sec 06/100, în timp ce bronzul a revenit grecoaicelor Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou, în 6 min 49 sec 28/100.

Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc sunt duble campioane mondiale (2017, 2018), iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au clasat pe 6, după ce în 2016, la Rio, au ocupat locul 8.

Această probă este la ultima sa apariţie la Jocurile Olimpice, ea nefăcând parte din programul olimpic pentru JO 2028, de la Los Angeles.

Reclamă
Reclamă 4

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin. Sâmbătă vor avea loc finalele la opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Canotajul are acum patru medalii la JO 2024, una de aur şi trei de argint.

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:14

„Nu am acceptat nimic!” Mircea Lucescu a spus totul despre negocierile cu FRF, pentru preluarea echipei naționale!

18:07

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 august

17:58

Dinamo – Gloria Buzău LIVE TEXT (22:00). „Câinii” lui Zeljko Kopic, duel cu nou promovata lui Andrei Prepeliță

17:57

Sun Yingsha – Chen Meng, marea finală la simplu de la Jocurile Olimpice 2024. Reeditarea finalei de la Tokyo

17:43

Un bazin olimpic din România va purta numele lui David Popovici! Cadou superb pentru campionul care a cucerit 2 medalii la Paris

17:29

FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 5 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 6 Rijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii au fost eliminaţi dramatic din Europa League. Sergiu Buş a ratat un penalty!
Citește și