Închide meniul

Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol ar urma să fie reanalizat! Mesajul preşedintelui FIG către Nadia Comăneci

Alex Masgras Publicat: 6 august 2024, 16:40

Reclamă
Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol ar urma să fie reanalizat! Mesajul preşedintelui FIG către Nadia Comăneci

Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol ar urma să fie reanalizat! Mesajul preşedintelui FIG către Nadia Comăneci

Sabrina Voinea, în timpul unui exerciţiu la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol ar urma să fie reanalizat, după ce românca a încheiat pe locul 5, la egalitate de puncte cu Ana Bărbosu, în finala la sol de la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala de la sol a produs o controversă uriaşă, după ce gimnasta de 17 ani a fost depunctată cu o zecime. Arbitrii au considerat că românca a păşit în afara covorului, în timpul exerciţiul, chiar dacă mama şi antrenoarea sa, Camelia Voinea, a prezentat imagini care îi contrazic pe arbitri.

Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol ar urma să fie reanalizat! Mesajul preşedintelui FIG către Nadia Comăneci

COSR a înaintat o scrisoare către Federaţia Internaţională de Gimnastică. De asemenea, Nadia Comăneci a trimis mai multe solicitări către Morinari Watanabe, preşedintele forului internaţional, iar acestea ar fi avut succes.

Potrivit euronews.ro, Morinari Watanabe i-ar fi transmis Nadiei Comăneci că exerciţiul Sabrinei Voinea urmează să fie reanalizat. Există astfel posibilitatea ca gimnasta de 17 ani să se aleagă cu medalia de bronz, dacă se dovedeşte că penalizarea arbitrilor a fost pentru o eventuală ieşire de pe covor a sportivei din România.

Cu toate acestea, nu se cunosc toate aspectele luate în considerare de arbitri atunci când au decis depunctarea Sabrinei Voinea.

Reclamă
Reclamă 4

Mihai Covaliu a făcut plângere la Federaţia Internaţională de Gimnastică

Mihai Covaliu a făcut plângere la Federaţia Internaţională de Gimnastică şi cere să fie analizate imaginile din finala de la sol de la Jocurile Olimpice 2024. Încearcă să obţină reanalizarea contestaţiei făcute de Sabrina Voinea, cea care a fost penalizată cu o zecime pentru că ar fi călcat în afara spaţiului de concurs.

”În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneţi reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuţiei exerciţiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internaţional Olimpic şi întreaga mişcare sportivă mondială o acordă sportivului. Modul de apreciere a punctajului acordat şi refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestaţiei depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaţionale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.

Reclamă

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internaţional, declaraţia publică a acesteia de a renunţa la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare şi comunicare a deciziei finale. Politica echilibrată şi obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluţionarea justa a cazului prezentat. Cu deosebit respect, Mihai Covaliu”, se arată în scrisorea trimisă de Covaliu, potrivit news.ro.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:39

LIVE TEXTSparta Praga – FCSB 1-1. Cehii au restabilit egalitatea, după o eroare a lui Ştefan Târnovanu

22:26

Remiză în Malmo – PAOK, dubla care decide posibila adversară a FCSB-ului! Echipa lui Răzvan Lucescu a fost condusă de două ori

22:25

FotoCea mai tânără campioană olimpică de la Paris! La numai 14 ani a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024

22:10

Steaua a remizat cu FC Argeş, scor 0-0, în prima etapă din Liga a 2-a. FCU Craiova, învinsă cu 2-0 de Reşiţa

21:46

Bianca Ghelber, locul 9 în finala probei de aruncarea ciocanului de la Jocurile Olimpice de la Paris!

21:40

Germania – Franţa, în prima semifinală la baschet masculin! Serbia s-a calificat dramatic şi va întâlni SUA sau Brazilia

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 3 FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez! 4 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 5 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 6 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate
Citește și