Închide meniul

Novak Djokovic nu va merge la Cincinnati! Câte puncte ATP pierde proaspătul campion olimpic

Alex Masgras Publicat: 9 august 2024, 9:20

Reclamă
Novak Djokovic nu va merge la Cincinnati! Câte puncte ATP pierde proaspătul campion olimpic

Novak Djokovic nu va merge la Cincinnati! Câte puncte ATP pierde proaspătul campion olimpic

Novak Djokovic / Profimedia

Novak Djokovic nu va merge la Cincinnati, turneul ATP Masters 1000 pe care l-a câştigat şi în urmă cu un an, la capătul unei finale epice, de aproape patru ore, în faţa lui Carlos Alcaraz. El va pierde astfel 1000 de puncte în clasamentul ATP şi poate fi depăşit de Carlos Alcaraz, ocupantul locului 3 în acest moment.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sârbul tocmai a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, singurul titlu care îi mai lipsea din palmares. Acum, sârbul se va pregăti exclusiv pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Novak Djokovic nu va merge la Cincinnati! Câte puncte ATP pierde proaspătul campion olimpic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a cucerit aurul olimpic pe zgura de la Roland Garros, singurul titlu important care lipsea din palmaresul său impresionant, a decis să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (SUA), au anunţat joi organizatorii ultimei competiţii înaintea US Open, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Djokovic (37 ani), care are în palmares 24 de trofee de Mare Şlem, a câştigat duminica trecută finala JO 2024, învingându-l la mare luptă pe spaniolul Carlos Alcaraz, în faţa căruia s-a impus cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/2) pe zgura pariziană.

Sârbul, numărul 2 mondial, a sosit în capitala Franţei fără niciun turneu câştigat de la debutul sezonului 2024, în care principala sa prioritate a reprezentat-o titlul olimpic, conform declaraţiilor sale anterioare.

Reclamă
Reclamă 4

„Înţelegem că trecerea de la triumful său olimpic la Cincinnati este prea rapidă”, a spus Bob Moran, directorul turneului de la Cincinnati, unde Djokovic a câştigat de trei ori trofeul (2018, 2020 şi 2023).

Retragerea sa îi permite francezului Giovanni Mpetshi Perricard (locul 48 ATP) să intre pe tabloul principal al turneului de la Cincinnati, care va debuta luni.

Un muzeu dedicat carierei lui Novak Djokovic va fi construit la Belgrad!

Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a anunţat miercuri că la Belgrad se va construi un muzeu dedicat carierei tenismanului sârb Novak Djokovic.

Reclamă

„Tocmai am avut primele discuţii despre construcţia Muzeului Novak Djokovic, care va fi o atracţie pentru oraş. Vom avea grijă să arătăm ce a făcut Djokovic pentru ţara noastră, atrăgând în acelaşi timp turişti”, a explicat Aleksandar Vucic. Conform unor oficiali sârbi, inaugurarea muzeului ar fi programată în anul 2027.

Novak Djokovic a câştigat aurul olimpic în turneul de simplu, la Paris 2024. Acest trofeu se adaugă celor 24 de Grand Slam-uri cucerite în carieră, precum şi trofeului Cupei Davis, obţinut în 2010, cu echipa Serbiei.

La Manacor, pe insula Mallorca, există un muzeu dedicat lui Rafael Nadal. La Encinitas, în California, se află un muzeu dedicat fostului jucător american Bobby Riggs, relatează news.ro.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:05

Scandal după proba feminină de maraton! Câștigătoarea este acuzată că și-a împins o adversară înainte de final

14:34

Mihai Stoica, impresionat de rivala Dinamo! Ce echipe vede în lupta pentru play-off: „Ele şi-au depus candidatura!”

14:31

CFR Cluj – Unirea Slobozia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Dan Petrescu caută a doua victorie din Liga 1. Echipele probabile

14:05

Sepsi – Universitatea Craiova, LIVE TEXT, 19:00! Ambele echipe, fără înfrângere în acest sezon! Echipele probabile

13:26

Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea

13:25

Famalicao – Benfica LIVE VIDEO (20:00) în AntenaPLAY! Spectacol în Liga Portugal! Programul de duminică

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și