Închide meniul

Un muzeu dedicat carierei lui Novak Djokovic va fi construit la Belgrad!

Publicat: 7 august 2024, 19:55

Reclamă
Un muzeu dedicat carierei lui Novak Djokovic va fi construit la Belgrad!

Un muzeu dedicat carierei lui Novak Djokovic va fi construit la Belgrad!

Novak Djokovic, cu steagul Serbiei, după ce a devenit campion olimpic / Profimedia Images

Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a anunţat miercuri că la Belgrad se va construi un muzeu dedicat carierei tenismanului sârb Novak Djokovic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tocmai am avut primele discuţii despre construcţia Muzeului Novak Djokovic, care va fi o atracţie pentru oraş. Vom avea grijă să arătăm ce a făcut Djokovic pentru ţara noastră, atrăgând în acelaşi timp turişti”, a explicat Aleksandar Vucic. Conform unor oficiali sârbi, inaugurarea muzeului ar fi programată în anul 2027.

Un muzeu dedicat carierei lui Novak Djokovic va fi construit la Belgrad!

Novak Djokovic a câştigat aurul olimpic în turneul de simplu, la Paris 2024. Acest trofeu se adaugă celor 24 de Grand Slam-uri cucerite în carieră, precum şi trofeului Cupei Davis, obţinut în 2010, cu echipa Serbiei.

La Manacor, pe insula Mallorca, există un muzeu dedicat lui Rafael Nadal. La Encinitas, în California, se află un muzeu dedicat fostului jucător american Bobby Riggs, relatează news.ro.

Suma pe care o va primi lunar, pentru tot restul vieţii, Novak Djokovic de la statul sârb, după ce a devenit campion olimpic!

Iată suma pe care o va primi lunar, pentru tot restul vieţii, Novak Djokovic de la statul sârb. Djokovic şi-a asigurat o „pensie” de la statul sârb.

Reclamă
Reclamă 4

În fiecare lună statul sârb îi va plăti 2.100 de euro lui Djokovic pentru aurul olimpic. Sârbii au şi ei această recompensă, ce este cunoscută la noi drept „rentă viageră”.

Totodată, Novak Djokovic va primi 200.000 de euro de la statul sârb pentru cucerirea medaliei de aur.

Deţinător a 24 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a cucerit duminică singurul trofeu major care îi mai lipsea în carieră, aurul olimpic! Djokovic (37 de ani) l-a învins în finala turneului masculin de simplu pe Carlos Alcaraz (21 de ani) cu scorul 7-6, 7-6.

Reclamă

Djokovic a izbucnit în lacrimi după triumful pe care şi-l dorea de multă vreme. La Jocurile Olimpice de la Tokyo Djokovic a fost învins în semifinale de Alexander Zverev. Germanul avea să cucerească aurul olimpic.

Novak Djokovic, prima reacție după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz și a câștigat aurul olimpic: „Sunt în stare de șoc!”

Novak Djokovic a oferit prima reacție după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz și a câștigat aurul olimpic. Tenismenul din Serbia a transmis un mesaj superb, după finala de la Paris.

După meci, Novak Djokovic a transmis că a dat tot ce avea mai bun pentru a câștiga aurul la Jocurile Olimpice.

Acesta a dezvăluit că victoria este una specială și că se simte mândru pentru că a adus o medalie de aur pentru Serbia.

„Am jucat aproape 3 ore, a fost o luptă incredibilă. Am crezut că pot câștiga. Mereu revine în meci (n.r. Alcaraz), așa că am încercat să dau tot ce am mai bun.

Am avut șanse, a avut și el șanse, cred că a fost corect să terminăm cele două seturi în tie-break. Nu știu ce să mai spun, sunt în stare de șoc. Mi-am dat sufletul, inima, familia, totul, pentru a obține aurul olimpic. Am reușit asta la 37 de ani!

Totul este special, dar sunt mândru să reprezint Serbia. Știu că Rafa, Carlos iubesc să joace pentru Spania, Roger iubea să joace pentru Elveția.

Când am ajuns în semifinale mă gândeam să trec mai departe. Astăzi, înainte de meci nu am avut emoții așa mari, pentru că aveam medalia asigurată”, a spus Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

 

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:52

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Cambei şi Firfirică luptă pentru medalii

21:45

Dinamo şi-a prezentat noua achiziţie! Jucătorul care a trecut pe la Real Madrid a semnat cu „câinii”

21:14

Florin Tănase, prezentat oficial la FCSB! Mesajul clubului patronat de Gigi Becali pentru internaţionalul român!

20:59

Andreea Ana, în recalificări la categoria 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris!

20:55

US Open 2024 pune la bătaie premii record! Ce sume vor câştiga campionii de la New York

20:45

Polonia a eliminat SUA şi este prima finalistă la volei masculin! Slovenia, antrenată de românul Geani Creţu, s-a clasat pe 5!

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber, locul 9 în finala la aruncarea ciocanului 4 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 5 Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit” 6 Nicuşor Bancu, primul mesaj după ce tatăl lui s-a sinucis! Ce a postat căpitanul Universităţii Craiova după tragedie
Citește și