Închide meniul

Cătălin Chirilă, despre eşecul de la Jocurile Olimpice 2024: „Se pare că nimeni nu se poate pune cu vremea. Am primit o lecţie”

Alex Masgras Publicat: 9 august 2024, 15:18

Reclamă
Cătălin Chirilă, despre eşecul de la Jocurile Olimpice 2024: „Se pare că nimeni nu se poate pune cu vremea. Am primit o lecţie

Cătălin Chirilă, despre eşecul de la Jocurile Olimpice 2024: "Se pare că nimeni nu se poate pune cu vremea. Am primit o lecţie"

Cătălin Chirilă, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Cătălin Chirilă a vorbit despre eşecul de la Jocurile Olimpice 2024. Sportivul român a ratat calificarea în finala A, la canoe simplu masculin pe 1000 de metri. Chirilă a reuşit în cele din urmă să termine pe primul loc finala B, ceea ce înseamnă că a încheiat Jocurile Olimpice pe locul 9.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Cătălin Chirilă, despre eşecul de la Jocurile Olimpice 2024: „Se pare că nimeni nu se poate pune cu vremea. Am primit o lecţie”

Extrem de dezamăgit, Cătălin Chirilă a declarat că a fost luat prin surprindere de condiţiile meteo de la Paris, iar vântul i-a dat mari bătăi de cap.

„Sincer, concluziile cred că le voi trage când se vor linişti lucrurile. La prima vedere nu am reuşit să mă adaptez vremii care m-a surprins neplăcut. S-a întâmplat să fie vânt din spate-dreapta. Sunt sigur că nu asta e valoarea. Ştiu că puteam da mai mult. Am simţit că nu am reuşit să îi dau bărcii cât puteam eu.

Nu sunt sportiv care are un start puternic. Nu mă bazez pe prima parte a cursei. Trebuie să menţionez că totula fost conform planului, i-am ajuns pe adversari, până în ultimii 300 de metri am simţit că sunt în control, după care au apărut valurile.

Reclamă
Reclamă 4

Ţine de măiestria sportivului. Se pare că nimeni nu se poate pune cu vremea. Eu m-am împotrivit şi am primit o lecţie.

Eu ştiam că adversarii din celelalte serii nu s-au strofocat prea mult. Erau împrăţiţi egal. Pe mine francezul m-a împins să fac acel timp. În finala B publicul a fost mai gălăgios. Am tras linie după acea semifinală.

Îmi doresc foarte mult o medalie, dar nimic nu e întâmplător în viaţă. Dacă îmi este dat să fiu campion olimpic, voi fi campion olimpic. Acesta este sportul. Mi-am dorit să fiu cea mai bună variantă, nu am reuşit. Mi-am descărcat frustrarea în finala B. Totul e istorie”, a declarat Cătălin Chirilă, la sport.tvr.ro.

Reclamă

Prima explicaţie pentru eşecul lui Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024: „În mod sigur a influenţat rezultatul”

Prima explicaţie pentru eşecul lui Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 a fost dată de Octavian Morariu. Sportivul român a încheiat pe locul 5 prima semifinală de la canoe simplu masculin pe 1000 de metri, ratând astfel calificarea în finală.

Octavian Morariu, fostul preşedinte al COSR, a dezvăluit la finalul cursei discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Federaţiei Internaţionale. Acesta i-a spus lui Morariu că vântul şi valurile au jucat un rol important în semifinala de vineri, fiind prima zi cu o astfel de vreme la Paris, în această competiţie:

„În mod clar vântul a impactat. Vorbeam cu preşedintele Federaţiei Internaţionale şi îmi spunea că e prima zi în care au valuri, valuri destul de mari. În mod sigur a influenţat rezultatul.

Dezamăgit în primul rând pentru Chirilă. Ştiu că îşi dorea foarte mult să participe în finală şi îşi dorea foarte mult să aibă o medalie”, a declarat Octavian Morariu.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

10:52

„E nebunie!” Reacţie dură după ce Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers: „E prea târziu pentru asta!”

10:20

Când revine Octavian Popescu pe teren la FCSB! Anunţul făcut înaintea returului cu Sparta Praga: „Nu sunt probleme!”

10:08

Ana Bărbosu, mesaj superb pentru Sabrina Voinea și Jordan Chiles, după decizia TAS: „Acesta este visul meu”

9:56

„Nu i-a oprit nimeni să joace în cupele europene!” Mihai Stoica, replică dură pentru Dorinel Munteanu

9:41

Americanii au făcut spectacol în ștafetele de 4×400 de metri de la Jocurile Olimpice 2024! Nou record olimpic la masculin

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și