Închide meniul

Loredana Toma a ratat medalia olimpică! A făcut spectacol la smuls, dar a ratat toate ridicările la aruncat

Valentin Pîrcălabu Publicat: 9 august 2024, 22:17

Reclamă
Loredana Toma a ratat medalia olimpică! A făcut spectacol la smuls, dar a ratat toate ridicările la aruncat

Loredana Toma luptă pentru prima medalie olimpică de la 20:30

Profimedia

Loredana Toma a ratat medalia olimpică! Ajunsă la 29 de ani, Loredana Toma a participat pentru prima dată la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Loredana Toma are un palmares uriaş. Are numai puţin de 5 titluri mondiale şi 17 europene. Mai mult, la Campionatele Europene nu a mai pierdut din 2017.

Loredana Toma a ratat medalia olimpică!

Update: 22:16: Capul sus, Loredana! Românca nu a reușit să obțină o medalie olimpică la Paris! A ratat toate ridicările în proba de aruncat, astfel că se va afla pe ultimele locuri ale clasamentului total.

Update 22:15: Loredana Toma a ratat și a 3-a ridicare, de 134kg, la proba de aruncat!

Update 22:12: Loredana Toma nu a reușit să ridice nici 133kg, din a doua încercare a probei de aruncat!

Reclamă
Reclamă 4

Update 22:03: Loredana Toma nu a reușit să ridice 131kg, la proba de aruncat!

Update 21:45: A început a doua parte a finalei de haltere feminin: partea de aruncat.

Update 21:33: Loredana Toma a ridicat 117kg în a 3-a încercare de la smuls, însă greutatea a fost anulată în urma unei contestații. Românca stabilise un record olimpic, înainte de decizia juriului.

Reclamă

Update 21:28: Loredana Toma a ridicat cu succes 115kg! A fost a doua ridicare, la smuls, a finalei, pentru sportiva noastră!

Update 21:18: Loredana Toma a ridicat cu succes 111kg, la smuls, din prima încercare a finalei!

UPDATE 20:50: A început finala Loredanei Toma.

„Obiectivul meu este să am o prestaţie fără greşeală pe platforma de la Paris. Adică să nu am nicio ratare. Iar dacă nu voi avea nicio ratare, probabil o să mă întorc şi cu un suvenir important de la Paris, şi nu mă refer la magnet de frigider.

Am avut de tras din punct de vedere medical în ultima perioadă. Acum, ce pot să spun, sunt ca la 30 de ani după 18 ani de haltere. Adică uzura îşi spune cuvântul. Problemele mele au fost la bazin. Dar nu pot să mă plâng, pentru că sunt funcţională. Ţinând cont de anii de haltere pe care îi am în spate sunt destul de bine medical acum„, a spus Loredana Toma pentru agerpres.ro.

România a câştigat deja o medalie la haltere. Mihaela Cambei a obţinut medalia de argint, după o prestaţie colosală. La finalul concursului, Mihaela Cambei a dezvăluit că a avut câteva probleme la cot, dar a reuşit să strângă din dinţi şi să urce pe a doua treaptă a podiumului.

„A fost concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. Am simţit că îmi rămâne mâna pe podium pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână în care mi s-a oprit şi degetul. Cotul mă durea foarte tare, dar am zis ori la bal, ori la spital.

Nu ştiu care şi cum a fost, nu am urmărit tabela. Eu m-am concentrat pe ce trebuia să fac, să-mi ridic toate încercările. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară. Dar eu sunt mândră de ce am reuşit să aduc pentru că este prima medalie olimpică la fete, la haltere.

Înseamnă absolut totul, toată cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea şi cred că acesta este visul oricărui sportiv. Sunt foarte mândră de ce am obţinut.

Dacă nu ai cap, nu prea reuşeşti. Trebuie să te lupţi foarte mult cu frica. În acele momente ai şi frică, şi nervi, şi agitaţie. În acele momente trebuie să încerci să gândeşti cât mai mult mişcarea. Într-o fracţiune de secundă poţi să pierzi totul.

Atmosfera a fost foarte mişto şi cred că asta m-a ajutat. Agitaţia mă ajută să fiu şi mai puternică decât sunt. Adrenalina mă ajută, iar toţi românii din această seară şi toată lumea care m-a susţinut, m-au ajutat foarte mult.

Această medalie i-o dedic antrenorului meu Valeriu Calancea, care m-a antrenat şi suportat (n.r. râde) tot timpula acesta, părinţilor mei, lui Dumnezeu, pentru că a fost alături de mine şi m-a scos sănătoasă din această competiţie şi întregului staff din spate care ne este alături de fiecare dată.

(n.r. de ce ai sărutat discurile?) Pentru că au fost cu mine şi au fost prietenoase. M-au ajutat şi ele să reuşesc. (n.r. speri la aur peste 4 ani?) De ce nu? Sperăm. Mai avem Europene, avem Mondialul. O să fie greu, dar sperăm. Este fix aşa cum mi-am imaginat. Şi aceeaşi culoare”, a declarat Mihaela Cambei, după ce a cucerit argintul la Paris.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:26

Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea

13:25

Famalicao – Benfica LIVE VIDEO (20:00) în AntenaPLAY! Spectacol în Liga Portugal! Programul de duminică

13:04

Jannik Sinner, eliminat de Andrey Rublev în sferturile de la Montreal! Numărul 1 ATP a acuzat probleme medicale

13:01

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024! Bilanţul românilor, peste aşteptări

12:14

De ce a respins TAS contestația Sabrinei Voinea? Motivul judecătorilor: „E o decizie frustrantă pentru români”

12:11

Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și