Închide meniul

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc: „Ar trebui să se schimbe! E în interesul nostru”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 august 2024, 9:39

Reclamă
Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc: „Ar trebui să se schimbe! E în interesul nostru

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc

Adrian Mutu, în timpul unui meci/ Profimedia

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc. Fostul mare atacant al României e de părere că ar trebui să se schimbe regulile şi că 40 la sută dintre jucători să fie români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mutu mai spus că ar trebuie să fie scoasă şi regula U21, cu condiţia ca în teren să fie cel puţin 40 la sută jucători români.

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc

Eu cred că interesul nostru general este de a accede în grupele europene și ar trebui creată o echipă de genul ăla. În Europa ajungi cu o echipă de un tip, în România joci cu o echipă de alt tip.

Sunt de părere că în România ar trebui să se schimbe și regulile, să fie 40% de jucători români, pentru a putea crește și talente. Ar trebui scoasă și regula Under 21, așa o văd și eu. Ar trebui scoasă regula, dar cu obligația de a avea minim 40% de jucători români în teren.

40% e sinonim cu 4 jucători români în teren, de fiecare dată. Trendul care se vede în România, și mă uitam și la echipe precum Poli Iași, care e în Moldova, aveau doar 2-3 jucători români, iar acest lucru nu mi se pare corect”, a spus Adrian Mutu la fanatik.ro.

Reclamă
Reclamă

Adrian Mutu, verdict despre un jucător important al FCSB-ului: „Prea puţin”

Adrian Mutu a dat un verdict despre un jucător important al FCSB-ului. „Briliantul” e de părere că Risto Radunovic (32 de ani) nu mai are capacitatea de a face faza ofensivă aşa cum o făcea.

Mutu l-a comparat pe Radunovic cu Junior Morais, din perioada în care „Briliantul” antrena Rapidul.

Eu cred că Radunovic e jucătorul care a terminat benzina pe undeva, pentru că nu mai urcă așa cum o face Crețu pe partea cealaltă, dar la el centrările sunt problema. Pe Radunovic îl văd cum era Junior Morais la noi (n.r. la Rapid).

Reclamă

Adică având o experiență, o vârstă, o uzură mare, eu cred că se mulțumește prin a controla faza defensivă și a aduce aportul câteodată pe faza de atac. Prea puțin față de ce ar trebui să dezvolte, mai ales într-un sistem de 4-2-3-1 sau 4-3-3, așa cum joacă FCSB”, a declarat Adrian Mutu pentru fanatik.ro.

Radunovic tocmai şi-a prelungit contractul cu FCSB. Muntenegreanul avea anterior contract cu echipa lui Gigi Becali până în iarna acestui an.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:16 26 aug.

Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul”

0:12 26 aug.

Florin Tănase, mesaj pentru Gigi Becali după Hermannstadt – FCSB 2-0: „Multe schimbări! Influențează!”

23:50

Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1

23:47

LIVE VIDEOBraga – Moreirense se joacă ACUM în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal

23:17

Controversă uriașă la golul anulat pentru FCSB, în meciul cu Hermannstadt. Reacție vehementă: „Nu a fost fault!”

22:55

VIDEOPAOK – Panetolikos 2-0. Victorie clară pentru echipa lui Răzvan Lucescu. Panathinaikos – Levadiakos 1-0

1 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 2 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 3 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 4 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!” 5 Zeljko Kopic, după Dinamo – Universitatea Craiova 2-1: „Astea ne-au ajutat să luăm cele 3 puncte!” Ce a spus de transferuri 6 FotoFloyd Mayweather l-a învins pe nepotul lui John Gotti într-un meci demonstrativ. La 47 de ani, a rămas neînvins în carieră
Citește și