Închide meniul

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc: „Ar trebui să se schimbe! E în interesul nostru”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 august 2024, 9:39

Reclamă
Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc: „Ar trebui să se schimbe! E în interesul nostru

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc

Adrian Mutu, în timpul unui meci/ Profimedia

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc. Fostul mare atacant al României e de părere că ar trebui să se schimbe regulile şi că 40 la sută dintre jucători să fie români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mutu mai spus că ar trebuie să fie scoasă şi regula U21, cu condiţia ca în teren să fie cel puţin 40 la sută jucători români.

Măsura revoluţionară propusă de Adrian Mutu în fotbalul românesc

Eu cred că interesul nostru general este de a accede în grupele europene și ar trebui creată o echipă de genul ăla. În Europa ajungi cu o echipă de un tip, în România joci cu o echipă de alt tip.

Sunt de părere că în România ar trebui să se schimbe și regulile, să fie 40% de jucători români, pentru a putea crește și talente. Ar trebui scoasă și regula Under 21, așa o văd și eu. Ar trebui scoasă regula, dar cu obligația de a avea minim 40% de jucători români în teren.

40% e sinonim cu 4 jucători români în teren, de fiecare dată. Trendul care se vede în România, și mă uitam și la echipe precum Poli Iași, care e în Moldova, aveau doar 2-3 jucători români, iar acest lucru nu mi se pare corect”, a spus Adrian Mutu la fanatik.ro.

Reclamă
Reclamă

Adrian Mutu, verdict despre un jucător important al FCSB-ului: „Prea puţin”

Adrian Mutu a dat un verdict despre un jucător important al FCSB-ului. „Briliantul” e de părere că Risto Radunovic (32 de ani) nu mai are capacitatea de a face faza ofensivă aşa cum o făcea.

Mutu l-a comparat pe Radunovic cu Junior Morais, din perioada în care „Briliantul” antrena Rapidul.

Eu cred că Radunovic e jucătorul care a terminat benzina pe undeva, pentru că nu mai urcă așa cum o face Crețu pe partea cealaltă, dar la el centrările sunt problema. Pe Radunovic îl văd cum era Junior Morais la noi (n.r. la Rapid).

Reclamă

Adică având o experiență, o vârstă, o uzură mare, eu cred că se mulțumește prin a controla faza defensivă și a aduce aportul câteodată pe faza de atac. Prea puțin față de ce ar trebui să dezvolte, mai ales într-un sistem de 4-2-3-1 sau 4-3-3, așa cum joacă FCSB”, a declarat Adrian Mutu pentru fanatik.ro.

Radunovic tocmai şi-a prelungit contractul cu FCSB. Muntenegreanul avea anterior contract cu echipa lui Gigi Becali până în iarna acestui an.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:30

LIVE TEXTCFR Cluj – Botoşani 2-0! Damjan Djokovic, gol superb! Echipa lui Dan Petrescu ţinteşte a doua victorie consecutivă!

20:23

Hermannstadt – FCSB, LIVE TEXT, 22:00! Campioana luptă pentru victorie la Sibiu! Echipele de start

20:11

Endrick a debutat cu gol la Real Madrid! Brazilianul de 18 ani, execuție superbă în 3-0 cu Valladolid

20:00

LIVE VIDEOPAOK – Panetolikos 0-0 e ACUM, live în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu caută a doua victorie din Superliga Greciei

20:00

Real Madrid – Valladolid 3-0. Endrick, gol la primul meci pe „Bernabeu”! Liverpool – Brentford 2-0. Salah a făcut show

19:57

LASK Linz s-a încurcat în campionat, înainte de meciul decisiv pentru calificarea în Europa League, cu FCSB!

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 3 LIVE VIDEOEstoril – Gil Vicente se joacă ACUM în AntenaPLAY. Braga – Moreirense e de la 22:30 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2
Citește și