Închide meniul

Lewis Hamilton vrea ca Rwanda să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1: „Magnific loc! E sută la sută cel mai bun moment!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 august 2024, 17:41

Reclamă
Lewis Hamilton vrea ca Rwanda să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1: „Magnific loc! E sută la sută cel mai bun moment!

Lewis Hamilton vrea ca Rwanda să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1

Profimedia

Lewis Hamilton vrea ca Rwanda să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1. Ideea este susţinută şi de responsabilul italian al Formula 1, Stefano Domenicali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rwanda, ţară africană din regiunea Marilor Lacuri, se află în tratative cu responsabilii Formulei 1 pentru organizarea unui Mare Premiu în anii următori, au anunţat, joi, responsabilii din „Marele Circ” în ajunul Grand Prix-ului Olandei, informează AFP.

Lewis Hamilton vrea ca Rwanda să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1

„Ei au prezentat un proiect bun pentru un circuit permanent şi am fixat o întâlnire pentru discuţii în luna septembrie„, a declarat responsabilul italian al Formulei 1, Stefano Domenicali, pentru site-ul motorsport.com, conform agerpres.ro.

Formula 1 a confirmat că negocierile sunt în curs cu Rwanda în vederea aducerii unei curse pe continentul african, la peste 30 de ani de la ultimul, Marele Premiu al Africii de Sud din 1993. „Vrem să mergem în Africa, dar trebuie să găsim cele mai bune investiţii şi cele mai bune strategii„, a adăugat Domenicali.

Acest proiect a fost susţinut, joi, şi de septuplul campion mondial Lewis Hamilton: „Este sută la sută cel mai bun moment. Nu putem adăuga curse peste tot şi să ignorăm Africa. Nimeni nu oferă niciodată nimic Africii„.

Reclamă
Reclamă

„Eu cred că organizarea unui Grand Prix aici ar permite să sublinieze cât este de magnific acest loc şi să dezvoltăm turismul şi alte lucruri„, a adăugat britanicul de 39 de ani, primul pilot de culoare campion mondial de Formula 1.

Maroc a fost prima ţară africană care a găzduit un Mare Premiu de Formula 1 în 1958, la Ain-Diab, în apropiere de Casablanca, o experienţă pe care regatul din Maghreb nu a mai reînnoită niciodată.

Africa de Sud, în schimb, a organizat nu mai puţin de 23 de Grand Prix-uri de Formula 1, primele trei între 1962 şi 1965 la East London, iar următoarele 20 între 1967 şi 1993 pe circuitul Kyalami, în apropiere de Johannesburg.

Reclamă

Lewis Hamilton poate fi urmărit în Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Calificările sunt sâmbătă, de la 15:45, ]n direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY. Marea cursă e duminică, de la 15:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

  • Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. Toate cursele de Formula 1 din 2024 sunt în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Fomula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:39

„L-a costat postul” Marca a reacţionat imediat după ce Horaţiu Moldovan a părăsit Spania şi a fost prezentat la noua echipă!

22:33

LIVE VIDEOFarense – Sporting 0-1 LIVE VIDEO. Campioana en-titre nu îşi permite niciun pas greşit!

22:07

VideoBianca Bustamante, puştoaica minune din F1 Academy, visează să ajungă în România: „Ştiu că sunt peisaje şi locuri incredibile”

22:04

Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale U23 din Canada!

21:50

LIVE TEXTPoli Iaşi – Rapid 0-0. Gol anulat pentru Burmaz. Siegist, intervenţie fabuloasă. Debut pentru Şumudică în al doilea mandat

21:33

Horaţiu Moldovan a fost prezentat oficial de noua echipă: „Bine ai venit!”

1 VIDEOGeorge Russell, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos, live în AntenaPLAY 2 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat 3 A luat maşina primită cadou de la Ion Ţiriac şi a avut o mare surpriză la Adjud, când a încărcat-o. Decizia luată pe loc 4 A trișat Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Jamie Carragher ştie de ce nu joacă Radu Drăguşin la Tottenham! Problema numărul 1 a echipei lui Ange Postecoglou 6 Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”
Citește și