Închide meniul

Max Verstappen, concluzii ferme după Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Am plătit preţul pentru asta!”

Viviana Moraru Publicat: 16 septembrie 2024, 10:54

Reclamă
Max Verstappen, concluzii ferme după Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Am plătit preţul pentru asta!

Max Verstappen, concluzii ferme după Marele Premiu al Azerbaidjanului

Max Verstappen/ Profimedia

Max Verstappen a tras concluzii ferme, după Marele Premiu al Azerbaidjanului. Pilotul de la Red Bull, campionul mondial en-titre, s-a plâns de cum s-a comportat monopostul său pe circuitul din Baku.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Max Verstappen s-a clasat pe locul cinci în Marele Premiu al Azerbaidjanului. Cursa, care a fost în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, a fost câştigată de Oscar Piastri.

Max Verstappen, concluzii ferme după Marele Premiu al Azerbaidjanului

Max Verstappen a transmis că monopostul său „sărea” de pe circuit şi i-a fost extrem de dificil să depăşească sau să se lupte pentru primele locuri. Acesta a subliniat că schimbările efectuate asupra maşinii, înainte de calificări, i-a costat pe cei de la Red Bull.

Roţile mele pur şi simplu se desprindeau de sol. După, desigur, pierzi contactul cu pista, ceea ce nu vrei. Asta mi-a provocat o alunecare, am supraîncălzit pneurile, şi nu am avut cum să evit acest lucru. A trebuit să intru la boxe şi după am avut ghinionul de a rămâne în spatele lui Albon şi Norris. Am fost în luptă, George (n.r. Russell) m-a depăşit şi apoi am avut un ritm bun, amândoi. Îi prindeam pe cei din fruntea cursei, dar imediat cum m-am apropiat din nou de George în acea fereastră, cu aerul murdar, mă confruntam din nou cu acele sărituri.

După, când m-am apropiat de el, alunecam şi mai mult şi asta m-a făcut să depăşesc limita, a devenit puţin incontrolabil spre sfârşitul cursei, ceea ce a fost din nou foarte dificil. Cred că schimbările pe care le-am făcut la maşină au fost bune, dar trebuie să facem set-up-ul maşinii. Ne îndreptăm în direcţia bună, dar schimbările pe care le-am făcut înainte de calificări au înclinat totul peste margini şi am plătit preţul pentru asta în cursă, din păcate”, a spus Max Verstappen, conform formula1.com.

Reclamă
Reclamă

Decizia FIA după ce Lando Norris s-a plâns că Max Verstappen a încălcat regulamentul în Azerbaidjan

Decizia FIA după ce Lando Norris s-a plâns că Max Verstappen a încălcat regulamentul în Azerbaidjan a venit la scurt timp după victoria obţinută de Oscar Piastri, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Cursa s-a încheiat sub Safety Car Virtual, ceea ce înseamnă că piloţii nu pot depăşi nici măcar după ce trec linia de sosire. Max Verstappen, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg şi Esteban Ocon nu au respectat această regulă.

FIA a decis în cele din urmă să le acorde câte un avertisment celor patru piloţi, menţionând însă că vor fi penalizaţi drastic dacă acest lucru se va mai întâmpla.

Reclamă

Printre cei care s-au plâns de Max Verstappen se numără şi Lando Norris. Britanicul a transmis echipei, prin radio, faptul că pilotul Red Bull nu respectă regula:

Max depăşeşte pe toată lumea. Încă e Safety Car Virtual, nu? Nu ştiu dacă mai contează sau nu, dar e Safety Car Virtual”, a spus Lando Norris, prin radio.

Reclamă

Cine este mai voloros?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:30

Andrei Raţiu a marcat pentru Rayo Vallecano în meciul cu Osasuna! Echipa internaţionalului român a câştigat cu 3-1

0:03

„O ruşine” Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după înfrângerea cu U Cluj: „Nu accept aşa ceva”! Le-a cerut scuze fanilor

23:58 16 sept.

Ioan Ovidiu Sabău, cu picioarele pe pământ după Rapid – U Cluj 0-2. Mesaj direct pentru jucători: „Să nu uităm!”

23:55 16 sept.

VIDEOEstrela – Boavista 2-2 a fost în AntenaPLAY. Nani a marcat în ultimul meci al etapei a 5-a din Liga Portugal

23:46 16 sept.

„A venit mama la mine şi mi-a adus caşcaval” Dan Nistor, replică fabuloasă după ce U Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului!

23:39 16 sept.

Cristi Săpunaru și-a turnat cenușă în cap după Rapid – U Cluj 0-2: „Am făcut-o de oaie!”

1 Al Ahli – Persepolis 1-0, în AntenaPLAY. Al Nassr, egal pe terenul lui Al-Shorta. Rezultatele serii din Liga Campionilor Asiei 2 Rapid – Universitatea Cluj 0-2. „Șepcile roșii” și-au întărit poziția de lider. „Berto” și Nistor i-au adus victoria lui Sabău 3 “Pilotul numărul 2” obține iar locul 1! Analiza lui Adrian Georgescu, după Marele Premiu al Azerbaidjanului 4 FotoImagini copleşitoare cu Alex Băluţă lângă sicriul lui Gigi Mulţescu: „Era un om minunat! M-a îngrijit ca pe o floare” 5 VIDEOEsteghlal – Al Gharafa 3-0. Florinel Coman a debutat în Liga Campionilor Asiei 6 FotoCristi Borcea, devastat de moartea lui Gigi Mulţescu! Gestul făcut pentru familia regretatului fotbalist
Citește și