Închide meniul

Marele Premiu al Statelor Unite, crucial pentru desemnarea campionului mondial. Lupta se dă între Verstappen, Norris şi Leclerc

Alexandra Costea Publicat: 15 octombrie 2024, 17:14

Reclamă
Marele Premiu al Statelor Unite, crucial pentru desemnarea campionului mondial. Lupta se dă între Verstappen, Norris şi Leclerc

Marele Premiu al Statelor Unite, crucial pentru desemnarea campionului mondial

Max Verstappen, Lando Norris şi Charles Leclerc la conferinţa de presă de la Marele Premiu al Olandei - Profimedia

Marele Premiu al Statelor Unite se anunţă a fi crucial pentru desemnarea campionului mondial. Lupta pentru titlu se dă între Max Verstappen, Lando Norris şi Charles Leclerc. Marele Premiu al Statelor Unite va fi transmis live pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 4 săptămâni de pauză, Formula 1 se întoarce în Austin, Texas, în Marele Premiu al Statelor Unite. Weekendul se anunță unul crucial pentru desemnarea campionului mondial. Lupta pare să fie strânsă între primii trei piloți din Clasament. Verstappen se află pe primul loc, cu 331 de puncte, pe locul al doilea se regăsește Norris cu 279 de puncte, iar cea de-a treia poziție este ocupată de Leclerc cu 245 de puncte.

Marele Premiu al Statelor Unite, crucial pentru desemnarea campionului mondial. Lupta se dă între Verstappen, Norris şi Leclerc

Cursa de pe COTA este văzută ca ultima șansă pentru constructori să vină cu un pachet de modificări esențiale pentru monoposturi. Mai sunt șase curse până la finalul sezonului, iar circuitul din Texas pare să fie cel mai accesibil pentru introducerea pieselor noi.

Cu toate acestea, unele echipe s-ar putea să aleagă cursa din Las Vegas pentru a aduce noi modificări tehnice. Indiferent de momentul ales, lupta pentru titlul de campion mondial pare că se va da până în ultima secundă. Mai mult, weekendul din Austin vine şi cu o cursă de sprint, care pune la bătaie puncte importante. De asemenea, echipele vor începe să testeze piese noi pentru sezonul 2025.

„Știm cu toții că am început deja dezvoltarea mașinii de anul viitor și încercăm să facem tot posibilul pentru a avea mici upgrade-uri. Cred că va fi probabil ultima pentru toată lumea; va fi adevărat pentru noi, dar va fi adevărat pentru celelalte echipe. Și acum este atât de strâns în ultimele patru, cinci, șase curse, dacă te uiți pe grilă, s-ar putea să devină strâns și fiecare punct poate face diferența”, a declarat Fred Vasseur de la Ferrari, conform motorsport.com.

Reclamă
Reclamă

Și șeful de la Red Bull a mărturisit că lupta va fi una strânsă. Christian Horner este sigur că şi concurența va veni cu un pachet de modificări importante în weekendul de la Austin.

„Este un moment firesc al anului în care toate echipele vor aduce ceva la Austin. Ferrari are ceva considerabil. Cred că Mercedes, McLaren, toți vor aduce ceva”, a declarat Horner.

McLaren conduce clasamentul constructorilor cu un avans de 41 de puncte

McLaren conduce clasamentul constructorilor cu 516 puncte și va încerca să facă tot posibilul pentru a-şi păstra avantajul în fața celor de la Red Bull. Cu toate acestea, echipa de pe locul doi pare să-şi fi dat seama unde a greşit cu dezvoltarea monopostului RB20. Lando Norris a câștigat Marele Premiu din Singapore cu 21 de secunde în faţa lui Max Verstappen.

Reclamă

COTA va oferi o viziune mai clară asupra diferențelor dintre monoposturi.

„Ceea ce căutăm să facem este să construim pe baza înțelegerii pe care o avem și să luăm acolo o mașină care este bine echilibrată, care inspiră încrederea șoferului. Este o provocare foarte diferită. Există acel prim sector care este de foarte mare viteză . A reapărut și o parte a circuitului, așa că există o altă variabilă care este introdusă.

Este un weekend de sprint, așa că trebuie să pornești la sol. Dar întreaga echipă a lucrat incredibil de mult pentru a înțelege problemele, a le rezolva și, sperăm, a obține remedii pentru mașina pentru Austin”, a mai precizat Horner.

Chiar dacă toată atenția din paddock se concentrează asupra duelului dintre McLaren şi Red Bull, Ferrari, care se află la doar 34 de puncte în spatele celei de-a doua clasate, ar putea reveni în cursa pentru titlul mondial. Cu toate acestea, rămân semne de întrebare în ceea ce privește performanța monopostului Scuderiei.

„Vedem cifrele la care ne așteptam, aducând acele piese noi pe mașină, dar încă nu avem un răspuns definitiv despre cât de aproape ne-am apropiat de McLaren sau Red Bull pe o pistă normală. Sunt sigur că am făcut un pas înainte. Cât de mult? Cred că vom vedea asta în Austin”, a mărturisit Leclerc.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:12

Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă azi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

21:08

Mihai Stoica a fost vrăjit de ”tricolorii” mici. Mesajul pe care l-a transmis după ce a văzut meciul România U21 – Elveţia U21

21:05

EXCLUSIVRomânia joacă în albastru după 34 de ani! Mircea Lucescu: „Eu am făcut echipament complet albastru”! Cum s-a opus Elena Ceauşescu

21:04

FotoSărbătoare în Giulești, după calificarea României U21 la EURO 2025! Ce s-a întâmplat după 3-1 cu Elveția U21

20:55

NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu

20:43

VideoMircea Lucescu a spus motivul pentru care a optat pentru aceeaşi echipă de start cu Lituania! O singură modificare în primul 11

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 Revoluția vitezei la McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 3 Scoţienii au anunţat ce se va întâmpla cu Ianis Hagi, la Rangers! Verdictul dat după Cipru – România 0-3 4 Programul complet al Marelui Premiu al Statelor Unite! Cursa, duminică, de la 22:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY) 5 Ciprian Tătăruşanu l-a făcut praf pe Helmut Duckadam: „Nu mi-a dat niciun sfat pozitiv!” Acuzaţii dure 6 Mircea Lucescu a făcut gluma serii când a ajuns la Kaunas. Lituania – România e marţi, de la 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
Citește și