Închide meniul
EXCLUSIV

„Atunci s-a produs declicul!” Gică Popescu știe când a „renăscut” echipa națională! Mesaj ferm după al patrulea succes la rând

Viviana Moraru Publicat: 16 octombrie 2024, 10:00

Reclamă
Atunci s-a produs declicul!” Gică Popescu știe când a renăscut” echipa națională! Mesaj ferm după al patrulea succes la rând

Gică Popescu știe când a renăscut echipa națională

Jucătorii României, în timpul meciului cu Lituania/ Hepta

Gică Popescu știe când a renăscut echipa națională. Fostul internațional a oferit declarații după succesul României cu Lituania, scor 2-1, mărturisind că declicul în cadrul lotului s-a produs la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a obținut a patra victorie consecutivă, în grupa de Liga Națiunilor. „Tricolorii” au învins Lituania cu 2-1, grație unor goluri marcate de Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Gică Popescu știe când a renăscut echipa națională

Gică Popescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa naționalei, după succesul cu Lituania. Acesta este de părere că victoriile pe linie înregistrate le oferă încredere jucătorilor, pentru ceea ce urmează după Liga Națiunilor, anume preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Totodată, fostul internațional consideră că declicul în cadrul echipei naționale s-a produs după primul gol marcat împotriva Ucrainei, în primul meci din grupa de la EURO 2024. La momentul respectiv, Nicolae Stanciu reușea o bijuterie de gol, iar „tricolorii” aveau să câștige partida cu un categoric 3-0.

Gică Popescu este de părere că România avea nevoie de un astfel de moment pentru ca jucătorii să prindă încredere în propriul joc. Acesta a rămas, de asemenea, cu picioarele pe pământ după victoria cu Lituania, și susține că „tricolorii” trebuie să se impună și în duelurile cu echipele mai bine cotate.

Reclamă
Reclamă

La primul gol contra Ucrainei, echipa națională a făcut declicul pe care noi îl așteptam de foarte mulți ani, așa cred. Avea nevoie de acest declic, am făcut-o cu Ucraina, când am dat primul gol. Pe acest val de încredere, am câștigat grupa și iată, parcursul care continuă cu aceste rezultate pozitive, lăsând la o parte nivelul adversarilor noștri, le dă încredere băieților noștri.

„Să nu ne emoționăm foarte mult!”

Nu vreau să ne emoționăm foarte mult după aceste rezultate, pentru că n-am întâlnit echipe nici măcar de a doua categorie, să creștem pas cu pas. Am bătut aceste echipe din urna a treia, să facem pasul următor, să-i batem pe cei din runda a doua. Și când vom fi în fața celor din prima rundă, să dăm examenul de maturitate și să batem și aceste echipe de prim rang.

Echipa a făcut un meci bun, a fost un rezultat muncit, la golul doi a fost un contraatac extraordinar, dus de Drăgușin, și golul de care îl așteptam de la Drăguș. Mi-era teamă să nu ne prindă pe contraatac, dar așezarea pe care am făcut-o cu acest bloc defensiv la 30 de metri nu le-a dat spațiile pe care, dacă le-ar fi avut, ne-ar fi pus probleme”, a declarat Gică Popescu, pentru Antena 1, după Lituania – România 1-2.

Reclamă

Rezumatul partidei Lituania – România 1-2

Cum își poate câștiga România grupa din Nations League, după 2-1 cu Lituania

S-a aflat cum își poate câștiga România grupa din Nations League, după 2-1 cu Lituania. Tricolorii și-au continuat seria perfectă din Nations League și mai au nevoie de un singur lucru pentru a-și câștiga grupa.

Tot în seara de marți s-a jucat și partida dintre Kosovo și Cipru, tot din grupa României. Kosovarii s-au impus, la Priștina, cu scorul de 3-0.

După aceste rezultate, România a rămas lider în grupa C2, cu maximul de puncte după 4 partide disputate. Iată situația din grupa României, după meciurile serii.

Pentru a fi siguri de câștigarea grupei, elevii lui Mircea Lucescu au nevoie de minim un punct în partida cu Kosovo, prima din acțiunea lunii noiembrie. Partida se va juca pe data de 15, de la ora 21:45 și va fi în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

În acest caz, partida cu Cipru, care se va juca pe data de 18 noiembrie, nu va mai avea nicio miză în economia grupei C2 din UEFA Nations League.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:11

Biletele la FCSB – Rapid au fost puse în vânzare! Care sunt preţurile tichetelor pentru meciul de pe Arena Naţională

13:31

Revenire importantă la FCSB, pentru derby-ul cu Dinamo! Gigi Becali a anunțat echipa de start

13:30

Rafael Nadal a început să râdă când a fost întrebat de un posibil duel cu Novak Djokovic: „Amândoi am avut acest sentiment”

13:23

Bernadette Szocs participă la 3 probe la Campionatul European Individual: „Vreau să îmi apăr aurul şi argintul de la Munchen”

13:02

Răzvan Lucescu are probleme de lot înainte de AEK – PAOK! Derby-ul din Grecia este duminică, de la 20:30, în AntenaPLAY

12:55

Meciul Lituania – România, 1-2, transmis aseară de Antena 1 şi AntenaPLAY, lider detaşat de audienţă

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Decizia luată de FRF, cu doar câteva ore înainte de Lituania – România (21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Citește și