Închide meniul

UPDATE | Premieră istorică! Jocurile Olimpice, în pericol să fie anulate! "Nu cred că se vor organiza". Reacţia guvernului de la Tokyo

Antena Sport Publicat: 22 ianuarie 2021, 7:20 / Actualizat: 14 mai 2021, 17:25

Reclamă
UPDATE | Premieră istorică! Jocurile Olimpice, în pericol să fie anulate! "Nu cred că se vor organiza". Reacţia guvernului de la Tokyo

profimediaimages

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate

UPDATE: Premierul Japoniei a dezminţit informaţiile oferite de cotidianul britanic The Times.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Suntem decişi să organizăm o ediţie a Jocurilor Olimpice sigură, pentru care vom colabora intens cu guvernul metropolitan din Tokyo, cu Comitetul de Organizare şi cu Comitetul Olimpic Internaţional", a asigurat Yoshihide Suga, citat de presa internaţională.

Ştirea iniţială

Jocurile Olimpice sunt în pericol să nu mai aibă loc. Ar fi prima anulare din istorie, pe timp de pace. Doar trei ediţii nu au mai avut loc aşa cum era programat, în timpul celor două războaie mondiale: în 1916, 1940 şi 1944. Culmea, la ediţia din 1940, chiar Tokyo era gazdă. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate: "Decizia este aproape definitivă"

Guvernul Japoniei a dat asigurări că situaţia este sub control, dar în privat discută intens despre anularea competiţiei. "Decizia este aproape definitivă", scrie cotidianul The Times, citat de spaniolii de la AS.

Reclamă

"Nimeni nu vrea să fie primul care o declară, dar părerea generală este că va fi destul de dificil. Personal, nu cred că se vor organiza", a declarat un membru din guvernul nipon, potrivit jurnaliştilor britanici.

Dacă decizia va fi pusă în aplicare, Jocurile Olimpice vor lua o pauză până la ediţia din 2024, de la Paris. Japonezii speră să primească organizarea la următorul an liber, în 2032. Ei au mai organizat întrecerea la Tokyo în 1964.

Reclamă 4 / 0/3

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional tocmai dăduse asigurări că pregătirile se desfăşoară fără probleme.

"Nu avem, în acest moment, niciun motiv să credem că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor deshide pe 23 iulie. Nu există niciun plan B", a spus, ieri, Thomas Bach pentru Kyodo News, citat de The New York Times.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și