Închide meniul

Sorana Cîrstea – Elise Mertens 6-1, 7-6. Românca a câştigat finala turneului de la Istanbul! Primul trofeul după 13 ani!

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 aprilie 2021, 16:01

Reclamă
Sorana Cîrstea – Elise Mertens 6-1, 7-6. Românca a câştigat finala turneului de la Istanbul! Primul trofeul după 13 ani!

Profimediaimages

Sorana Cîrstea a învins-o în două seturi pe Elise Mertens

Fără set pierdut în această ediţie a turneului din Turcia, Sorana a început ca din tun meciul cu belgianca de pe locul 17 WTA. A reuşit trei break-uri în primul act şi s-a impus cu 6-1. Din păcate, adversara ei şi-a ridicat imediat jocul şi a dat o replică pe măsură. A condus cu 4-1 şi 5-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a câştigat, la Istanbul, al doilea trofeu din carieră

Românca nu a cedat şi a forţat o revenire impresionantă. A reuşit să îşi treacă în cont patru game-uri la rând şi să treacă în avantaj. A servit pentru câştigarea meciului, dar Mertens a trimis setul în tie-break. Acolo, Sorana nu a avut mari emoţii, s-a impus cu 7-3 şi a fost încoronată regină în Turcia.

Soranei Cîrstea a jucat a cincea finală WTA din carieră. A mai ajuns în ultimul act la Tashkent (2008, 2019), Toronto (2013) și Budapesta (2007). A fost primul succes după o pauză de 13 ani!

Pentru câştigarea finalei, Sorana va încasa un cec de 29.200 de dolari. Va face şi un salt important în clasament cu cele 280 de puncte WTA pe care le primeşte pentru triumful de la Istanbul.

Sorana Cîrstea, şanse mari de a merge la Jocurile Olimpice

Sorana Cîrstea are şanse mari de a ajunge la Jocurile Olimpice, asta chiar dacă nu a îndeplinit un criteriu, cel al meciurilor disputate pentru echipa de Fed Cup a României.

Reclamă

Iniţial, presa din România a vorbit despre o presupusă intervenţie a lui Ion Ţiriac, pentru a-i face lobby. George Cosac susţine însă altceva.

"Domnul Țiriac n-are absolut nicio implicare. Nici n-a știut, habar n-avea de asta. Nu există niciun aranjament, cu Federația Internațională nu te joci! Am discutat asta în Comitetul Director.

Am văzut performanțele Soranei de la sfârșitul anului trecut și din startul actualului sezon și am decis să facem o adresă prin care să obținem această derogare, chiar dacă n-a jucat în ultimii ani la Fed Cup.

Reclamă 4 / 0/3

Vor accepta că n-a jucat Fed Cup, dar, în primul rând, ea trebuie să aibă clasamentul necesar pentru a fi pe tablou. Ar trebui să fie în primele 80 de jucătoare ale lumii", a declarat George Cosac, cu câteva săptămâni în urmă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar Vezi toate știrile
Citește și