Închide meniul

Sorana Cîrstea – Elise Mertens 6-1, 7-6. Românca a câştigat finala turneului de la Istanbul! Primul trofeul după 13 ani!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 aprilie 2021, 16:01

Sorana Cîrstea – Elise Mertens 6-1, 7-6. Românca a câştigat finala turneului de la Istanbul! Primul trofeul după 13 ani!

Profimediaimages

Sorana Cîrstea a învins-o în două seturi pe Elise Mertens

Fără set pierdut în această ediţie a turneului din Turcia, Sorana a început ca din tun meciul cu belgianca de pe locul 17 WTA. A reuşit trei break-uri în primul act şi s-a impus cu 6-1. Din păcate, adversara ei şi-a ridicat imediat jocul şi a dat o replică pe măsură. A condus cu 4-1 şi 5-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a câştigat, la Istanbul, al doilea trofeu din carieră

Românca nu a cedat şi a forţat o revenire impresionantă. A reuşit să îşi treacă în cont patru game-uri la rând şi să treacă în avantaj. A servit pentru câştigarea meciului, dar Mertens a trimis setul în tie-break. Acolo, Sorana nu a avut mari emoţii, s-a impus cu 7-3 şi a fost încoronată regină în Turcia.

Soranei Cîrstea a jucat a cincea finală WTA din carieră. A mai ajuns în ultimul act la Tashkent (2008, 2019), Toronto (2013) și Budapesta (2007). A fost primul succes după o pauză de 13 ani!

Pentru câştigarea finalei, Sorana va încasa un cec de 29.200 de dolari. Va face şi un salt important în clasament cu cele 280 de puncte WTA pe care le primeşte pentru triumful de la Istanbul.

Sorana Cîrstea, şanse mari de a merge la Jocurile Olimpice

Sorana Cîrstea are şanse mari de a ajunge la Jocurile Olimpice, asta chiar dacă nu a îndeplinit un criteriu, cel al meciurilor disputate pentru echipa de Fed Cup a României.

Reclamă

Iniţial, presa din România a vorbit despre o presupusă intervenţie a lui Ion Ţiriac, pentru a-i face lobby. George Cosac susţine însă altceva.

"Domnul Țiriac n-are absolut nicio implicare. Nici n-a știut, habar n-avea de asta. Nu există niciun aranjament, cu Federația Internațională nu te joci! Am discutat asta în Comitetul Director.

Am văzut performanțele Soranei de la sfârșitul anului trecut și din startul actualului sezon și am decis să facem o adresă prin care să obținem această derogare, chiar dacă n-a jucat în ultimii ani la Fed Cup.

Reclamă 4 / 0/3

Vor accepta că n-a jucat Fed Cup, dar, în primul rând, ea trebuie să aibă clasamentul necesar pentru a fi pe tablou. Ar trebui să fie în primele 80 de jucătoare ale lumii", a declarat George Cosac, cu câteva săptămâni în urmă.

Recomandări
  • Sorana Cîrstea, noua campioană de la Istanbul
  • Sorana Cîrstea - Elise Mertens 6-1, 7-6

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și