Închide meniul

Şoc în Franţa! Christophe Galtier a plecat de la Lille, după ce a luat titlul. „Mi-am terminat treaba!” Ce echipe îl vor

Antena Sport Publicat: 25 mai 2021, 21:38

Reclamă
Şoc în Franţa! Christophe Galtier a plecat de la Lille, după ce a luat titlul. „Mi-am terminat treaba! Ce echipe îl vor

Profimedia

Şoc în Franţa: Christophe Galtier a plecat de la Lille

Şoc în Franţa! Christophe Galtier şi-a anunţat plecarea de la Lille la două zile după ce el şi formaţia lui au reuşit să câştige campionatul Franţei în faţa marii favorite PSG, informează lefigaro.fr, citată de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şoc în Franţa! Christophe Galtier a plecat de la Lille

„Sunt foarte convins că mi-am terminat treaba aici”, a declarat antrenorul în vârstă de 54 de ani, într-un interviu acordat L’Equipe, fără a preciza destinaţia lui viitoare, dar recunoscând că Nice, Olympique Lyon şi Napoli îl doresc. „Reflectez asupra acestor trei cluburi”, a precizat el.

După o lungă perioadă pe banca echipei Saint-Etienne (decembrie 2009-iunie 2017), Christophe Galtier a venit la Lille în decembrie 2017, în locul lui Marcelo Bielsa.

Galtier a părăsit clubul din nordul Franţei cu un record de 78 de victorii, 31 de remize şi 43 de înfrângeri (239 de goluri marcate, 168 primite).

Lille a oprit „hegemonia” lui PSG

Lille a devenit noua campioană a Franţei în urmă cu două zile. Echipa lui Christophe Galtier a câştigat duelul decisiv cu Angers, scor 2-1, şi a câştigat titlul după o pauză de 10 ani.

Reclamă
Reclamă 4

Lille a terminat cu un singur punct în faţa lui PSG. Noua campioană s-a impus mai ales defensivei sale. A pierdut doar 3 meciuri şi a primit doar 23 de goluri în cele 38 de etape.

Performanţa este cu atât mai impresionantă cu cât Lille are şi o echipă foarte tânără. Cinci dintre jucătorii de bază, care au bifat cel puţin 20 de prezenţe pe parcursul campionatului, au mai puţin de 22 de ani.

În urma acestui succes, „dog-germanii” au ajuns la al patrulea titlu din istoria clubului, după cele din 1946, 1954 şi 2011.

Reclamă

Momente de sărbătoare la Lille

Momente impresionante au avut loc pe străzile din Lille! Mii de fani au sărbătorit după finalul partidei de la Angers.

Ieri, jucătorii lui Lille au făcut paradă prin oraş şi au primit trofeul şi medaliile de campioni, într-un cadru restrâns.

 

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:55

Irina Begu și Ana Bogdan, eliminate de la Jocurile Olimpice 2024! Româncele, învinse de Swiatek și Paolini

14:53

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

14:16

„Nu trebuie deranjat, vrem o medalie!” Camelia Potec, ultimele detalii înainte ca David Popovici să debuteze la Jocurile Olimpice

14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și