Închide meniul

Surpriză de proporţii în Franţa! Lille, noua campioană! Echipa lui Christophe Galtier a oprit hegemonia lui PSG. Neymar şi Mbappe au sperat până în ultima clipă

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 mai 2021, 23:45

Surpriză de proporţii în Franţa! Lille, noua campioană! Echipa lui Christophe Galtier a oprit hegemonia lui PSG. Neymar şi Mbappe au sperat până în ultima clipă

Profimedia

Burak Yilmaz

Lille, noua campioană a Franţei, după o pauză de 10 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

PSG, favorită clară la titlu la începutul sezonului, a ratat cel mai important trofeu intern. Lille este noua campioană a Franţei, după o stagiune în care titlul s-a jucat până în ultima etapă. În urma acestui succes, „dog-germanii” au ajuns la al patrulea titlu din istoria clubului, după cele din 1946, 1954 şi 2011.

PSG şi Lille au avut două deplasări în etapa 38. Despărţite de un singur punct, ambele au câştigat. Fosta campioană a învins cu 2-0, graţie unui autogol şi a reuşitei lui Kylian Mbappe, în timp ce „dog germanii” au câştigat cu 2-1, datorită reuşitelor lui Jonathan David şi veteranului Burak Yilmaz.

Reclamă

Lille, noua campioană a Franţei! Hegemonia lui PSG s-a încheiat

Este a doua oară în istoria recentă a PSG-ului când parizienii ratează titlul. Din 2011 și până în prezent, echipa de pe Parc de Prince a terminat pe locul secund doar în 2017, când AS Monaco i-a suflat coroana.

Lille a fost ultima echipă care a cucerit titlul în Franța, înainte de dominarea lui PSG. Se întâmpla în 2011, cu Rudy Garcia pe bancă, și Eden Hazard în teren.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Fluier final în Ligue 1! Lille e noua campioană a Franţei.

Update: GOOOL Angers! Gazdele au redus din diferenţă prin Fulgini.

Update: GOOOL PSG! Mbappe a marcat golul cu numărul 27 din acest sezon.

Update: A început repriza secundă!

Update: Pauză în Ligue 1! PSG conduce cu 1-0, iar Lille cu 2-0. La acest scor, echipa lui Christophe Galtier e noua campioană a Franţei.

Reclamă

Update: GOOOL Lille! Veteranul Burak Yilmaz a majorat avantajul echipei sale din lovitură de la 11 metri.

Update: GOOOL PSG! Echipa lui Mauricio Pochettino a deschis scorul după ce Faivre şi-a băgat mingea în propria poartă.

Update: Penalty ratat PSG! Neymar nu a reuşit să deschidă scorul din lovitură de la 11 metri.

Update: GOOOL Lille! Jonathan David a deschis scorul în confruntarea cu Angers. La acest scor, Lille e noua campioană a Franţei.

Update: Au început meciurile în Ligue 1!

Update: Neymar şi Mbappe sunt titulari în meciul cu Brest.

Titlul în Franţa se decide în ultima etapă. Neymar şi Mbappe aşteaptă un pas greşit din partea liderului pentru a câştiga din nou campionatul.

Etapa trecută, PSG a câştigat la scor, 4-0, cu Reims, iar Lille a remizat cu St. Ettiene, 0-0. În acest moment doar un punct le separă pe cele două echipe, iar campioana Franţei se va decide în urma meciurilor din această seară, care încep de la ora 22:00 şi vor fi LIVE TEXT pe AS.ro.

LIVE BLOG | Brest – PSG şi Angers – Lille. Titlul se decide în ultima etapă

Vedetele lui PSG sunt cu moralul ridicat, mai ales după ce au câştigat Cupa Franţei, însă soarta titlului nu va depinde de rezultatul din meciul cu Brest. Neymar şi Mbappe sunt obligaţi să câştige în deplasare, indiferent de ce se întâmplă în partida adversarilor. Lille (80 de puncte) şi PSG (79 de puncte) sunt separate de un singur punct.

Ce scenarii sunt posibile în Brest – PSG şi Angers – Lille:

Lille a obţinut puncte din ambele confruntări cu PSG. În tur, cele două formaţii au remizat, 0-0, iar în retur, liderul Franţei a câştigat la limită la Paris, 1-0, la capătul unui meci în care Neymar a fost eliminat pentru că şi-a lovit un adversar.

Neymar
profimediaimages
Citește și:

Dacă PSG va pierde titlul, ar fi a doua oară în istoria recentă când parizienii ratează titlul. Din 2011 și până în prezent, echipa de pe Parc de Prince a terminat pe locul secund doar în 2017, când AS Monaco i-a suflat coroana.

Lille e ultima echipă care a cucerit titlul în Franța, înainte de dominarea lui PSG. Se întâmpla în 2011, cu Rudy Garcia pe bancă, și Eden Hazard în teren.

Recomandări
  • Lille, noua campioană a Franţei
  • Echipa lui Christophe Galtier a oprit hegemonia lui PSG

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” Vezi toate știrile
Citește și