Închide meniul

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial! Următoarea competiție majoră va fi în România

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 iunie 2022, 23:04

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial! Următoarea competiție majoră va fi în România

David Popovici se pregătește acum pentru Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni

David Popovici a devenit dublu campion mondial la natație / Profimedia

David Popovici nu are mult timp de odihnă, după ce a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Noul „rege” al natației va participa la alte 3 competiții majore în această vară, după Campionatele Mondiale din Ungaria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivul de 17 ani se pregătește acum pentru Campionatele Europene de juniori, care se vor desfășura în România, la Otopeni, în perioada 5-10 iulie.

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial

David Popovici a devenit al doilea înotător din istorie care câștigă aurul atât la proba de 200 metri liber, cât și la 100 metri liber, la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel”, a fost declarația plină de modestie a lui David, care acum se gândește deja la următoarea competiție.

Înotătorul de 17 ani va participa în această vară la alte 3 competiții importante. Prima va fi găzduită chiar de țara noastră, începând cu 5 iulie:

Reclamă

Cu ce poreclă s-a ales David Popovici după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie

David Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala de 100 metri liber cu timpul de 47.58 secunde. În timpul cursei istorice s-a ales şi cu o poreclă.

Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

David Popovici a egalat un record fabulos vechi de 49 de ani în natația mondială

David Popovici a reuşit o performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de nataţie. Tânărul de 17 ani a devenit cel mai bun din lume şi în cursa de 100 de metri liber. A câştigat medalia de aur şi a scris o nouă pagină de istorie.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Recomandări
  • Ce urmează pentru David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta
  • Următoarea competiție majoră va fi în România, pe 5 iulie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și