Închide meniul

COSR, reacție superbă după ce David Popovici a devenit „Regele Natației”: „Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv!”

Cosmin Cioboată Publicat: 22 iunie 2022, 21:12

Reclamă
COSR, reacție superbă după ce David Popovici a devenit „Regele Natației: „Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv!

David Popovici a devenit dublu campion mondial la natație

David Popovici, la festivitatea de premiere de la Campionatele Mondiale din Budapesta / Profimedia

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a avut o reacție superbă după ce David Popovici a devenit „Regele Natației”. Oficialii români l-au numit pe dublul campion mondial „copilul minune al înotului mondial”, după ce a egalat un record vechi de 49 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit al doilea înotător din istorie care reușește să câștige aurul la probele de 200 m liber și 100 m liber, în cadrul aceleiași ediții de Campionat Mondial.

COSR, reacție superbă după ce David Popovici a devenit „Regele Natației”

„Aur, David Popovici!

Copilul minune al înotului mondial a ‘recidivat’ la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58.

Reclamă

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Reclamă 4 / 0/3

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ‘adoptat’. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, a notat COSR, pe contul de Facebook.

Cu ce poreclă s-a ales David Popovici după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Puştiul minune a obţinut aurul şi la 200 metri liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. În timpul cursei istorice s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la CS Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

„Avertismentul” dublului campion mondial, David Popovici: „Este doar începutul!”

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Reclamă

Cred că sunt mai mândru de cursa de 200 de metri. Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:00 LIVE TEXTReal Madrid – Bayern Munchen 0-0. Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 21:56 Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor 21:43 Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere 21:02 FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată” 20:53 Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3 20:28 FotoTeodora Stoica, imagini emoţionante cu tatăl ei, Mihai Stoica: „Un vis devenit realitate” 20:14 Rapid are un nou director sportiv! Anunţul oficial al clubului patronat de Dan Şucu 19:51 Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo pentru accidentarea cumplită provocată lui Luca Mihai! Anunţul Comisiei de Disciplină 19:29 Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş 19:25 România – Cehia 31-30! „Tricolorii” au avut un avans de 7 goluri în turul play-off-ului pentru CM de handbal masculin Vezi toate știrile
Citește și