Închide meniul

CSA Steaua i-a suspendat contractul Mariei Boldor, după ce sportiva a fost depistată dopată: „Susținem un sport curat”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 26 ianuarie 2023, 15:55

CSA Steaua i-a suspendat contractul Mariei Boldor, după ce sportiva a fost depistată dopată: „Susținem un sport curat

Maria Boldor a fost suspendată provizoriu din sport

Maria Boldor a fost suspendată provizoriu din sport / Facebook

CSA Steaua i-a suspendat contractul Mariei Boldor, după ce sportiva a fost depistată dopată. Floretista de 26 de ani a fost testată pozitiv la proba A și a fost suspendată provizoriu din sport, începând cu 11 ianuarie. Maria a fost testată pozitiv la Ostarină, un steroid anabolizant care este de trei ori mai puternic decât testosteronul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua, clubul la care Maria Boldor este legitimată, a anunțat măsurile luate în privința sportivei medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de Scrimă din 2022.

CSA Steaua i-a suspendat contractul Mariei Boldor, după ce sportiva a fost depistată dopată

Clubul din Ghencea a precizat că Maria Boldor va efectua un nou test, pe eșantionul B. Până la aflarea rezultatelor finale, floretista de 26 de ani va fi suspendată din sportul său, iar contractul său cu CSA Steaua va fi întrerupt.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenției Naționale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiță, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alți sportivi, care au potențial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiță a cerut efectuarea de teste pe eșantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităților de pregătire sportivă, precum și a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părți.

Reclamă

Clubul Sportiv al Armatei susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, a anunțat CSA Steaua, pe contul oficial de Facebook.

Ana Maria Brânză, prima reacție după ce Maria Boldor a fost găsită dopată

Proba A este pozitivă, acum a cerut reanalizare probei. Ne-a surprins pe toți, nu cred să fi făcut așa ceva, în scrimă dopajul nu ajută„, a spus o sursă din cadrul Federației pentru sursa citată anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Ostarina este o substanță nespecifică, încadrată la secțiune de steroizi anabolici androgeni, iar efectul este anabolizant. Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției„, a spus Gabriela Andreiașu, președinte ANAD, pentru Gazeta Sporturilor.

Sinceră să fiu am primit vestea pe whatsapp, articoul care a fost publicat. Nu pot să comentez nimic. Nu e ca şi cum am o relaţie atât de strânsă cu sportiva. Aşteptăm cu toţii proba B, să fie analizată. Până atunci nu este nimic de zis.

Eu întotdeauna am spus, vis a vis de dopajul în scrimă, că nu cred că s-a inventat substanţa care să te facă să gândeşti mai bine decât adversarul. Eu refuzam să iau orice. Întotdeauna mi-a fost frică de acest aspect, m-am ferit întreaga carieră. Sperăm să fie ok proba B, să fi fost doar o sperietură„, a declarat Ana Maria Brânză la Pro Arena.

Maria Boldor a adus României prima medalie mondială la floretă, după o așteptare de 19 ani

Maria Boldor s-a aflat în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani. Sportiva a obținut bronzul la Campionatul Mondial din Cairo, iar la final s-a arătat extrem de emoționată.

Boldor s-a luptat pentru calificarea în marea finală, dar a fost învinsă în penultimul act de franțuzoaica Ysaora Thibus. În ciuda înfrângerii, românca și-a asigurat medalia de bronz.

A fost prima medalie obținută de un sportiv din România la proba de floretă, la Campionatul Mondial, după o așteptare de 19 ani. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena Sport, Maria Boldor a dezvăluit că încă nu realizează ceea ce tocmai s-a întâmplat:

N-a trecut total euforia. Sunt foarte fericită. Mai am, aşa, momente în zi în care zic Doamne, nu pot să cred! Doamne! Chiar mă gândeam înainte de Campionatul Mondial la cum ar fi să iau o medalie. O medalie importantă, care să însemne ceva pentru floretă. Ştiam că se poate, aveam încredere, însă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa de repede”, a povestit Maria Boldor, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Maria a beneficiat de o bursă de studii și a plecat la facultate în Statele Unite în perioada 2018-2020. În prezent, sportiva de 25 de ani face cursuri online, urmând să termine facultatea la finalul anului 2023.

Recomandări
  • CSA Steaua i-a suspendat contractul Mariei Boldor, după ce sportiva a fost depistată dopată
  • „Susținem un sport curat”

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și