Închide meniul
Video

Cum arată mâinile unui campion mondial! Cătălin Chirilă şi sacrificiul făcut pentru medalii şi calificarea la Jocurile Olimpice

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 august 2023, 18:13

Reclamă

Cum arată mâinile unui campion mondial. Sacrificiul făcut de Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă, cu medaliile câştigate la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe / Colaj AS.ro

Cum arată mâinile unui campion mondial la kaiac-canoe s-a aflat după revenirea în ţară a lui Cătălin Chirilă. Tricolorul în vârstă de 25 de ani a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Duisburg, care au fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chirilă a fost primit cu flori pe aeroport, după ce a câştigat medalia de aur în proba de 500 de metri şi medalia de argint în proba de 1000 de metri. Mai mult decât atât, sportivul legitimat la Steaua a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Cum arată mâinile unui campion mondial. Sacrificiul făcut de Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă a făcut senzaţie la Campionatele Mondiale şi a ajuns la Bucureşti cu medaliile. Le-a ţinut şi în mână şi s-a văzut cât de mult a muncit pentru a deveni campion mondial. Imaginile vorbesc de la sine!

Chirilă îi asigură pe fani că va trage tare pentru a aduce României o medalie olimpică aşteptată de mai bine de două decenii!

Mă voi pregăti cel puţin la fel de serios pentru Jocurile Olimpice, sunt liniştit, de cum am trecut linia de finish ştiam că sunt calificat, e o linişte sufletească extremă pentru noi sportivii. Mă voi pregăti, cum spuneam, cel puţin la fel de bine ca până acum şi rezultatele nu vor înceta să apară.

Reclamă
Reclamă

(Reporter: Ai început să exersezi franceza?) Nu am început să exersez, ca să fiu sincer, dar când voi fi mai aproape de competiţie cred că voi învăţa câteva cuvinte.

(Reporter: Ce ar însemna o medalie de aur după atâţia ani? În 2000 a fost ultima medalie cucerită) Pentru mine personal va însemna visul suprem împlinit. Pentru România cred că va fi o gură de aer, pentru kaiac-canoe va fi o gură foarte mare de oxigen. Rezultatele pe care le aduc deja consider că ne ţin în viaţă sportul, dar o medalie olimpică… având în vedere că ultima medalie a fost câştigată la Sydney…„, a declarat Cătălin Chirilă.

Cătălin Chirilă a pierdut duelul cu Martin Fuksa, dar îşi poate lua revanşa la Paris

Cătălin Chirilă a pierdut duelul cu Martin Fuksa la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe! Cehul, principalul rival al sportivului român, a obţinut medalia de aur în proba de 1000 de metri.

Reclamă

Martin Fuksa, medaliatul cu aur în cursa de 1000 de metri de la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg,l-a învins în marea finală pe Cătălin Chirilă. Sportivul român, care a obţinut aurul în proba de 500 de metri, a trebuit să se mulţumească doar cu argintul după cursa de sâmbătă, în care nu a putut să apere titlul mondial cucerit în urmă cu un an, la Munchen.

La Duisburg, Fuksa şi-a adăugat în palmares al treilea titlu mondial, după cele cucerite în 2015 şi 2017. El mai are alte 12 medalii de aur la Campionatele Europene.

Cu toate acestea, Cătălin Chirilă a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul avea nevoie să termine în primii şase în fnala de sâmbătă pentru a fi sigur că va merge vara viitoare la Paris, acolo unde are şansa de a îşi lua revanşa în faţa lui Martin Fuksa.

Chiar dacă a obţinut medalia de aur, Martin Fuksa nu a reuşit să îşi doboare propriul record mondial, stabilit tot la Duisburg, în 2018. Atunci, cehul termina cursa cu un timp de 3:42.385, în timp ce de această dată a încheiat cursa cu un timp de 3:45.124.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:05

Cum arată clasamentul după prima etapă din UEFA Champions League. Bayern e lider după masacrul cu Dinamo Zagreb

23:55 19 sept.

Monaco – Barcelona 2-1, în meciul serii din Champions League! Atletico, victorie în minutul 90! Toate rezultatele

23:49 19 sept.

Cornel Dinu a fost operat la Spitalul Elias! Momente dificile pentru legenda lui Dinamo

23:22 19 sept.

„Au şi mai mare presiune!” „Tricolorii”, apăsaţi de revenirea lui Mircea Lucescu la echipa naţională: „Se observă!”

23:19 19 sept.

Dennis Politic, dorinţă uriaşă: „Mi-aş dori să joc la Manchester United!” Despre întâlnirea cu Ferguson: „Cum să uit aşa ceva?!”

22:56 19 sept.

Lamine Yamal a marcat primul gol în Champions League, în Monaco – Barcelona! A intrat direct într-un top fabulos

1 Programul complet al Marelui Premiu din Singapore! Cursa e duminică, în direct pe Antena 1 şi live în AntenaPLAY (14:45) 2 FotoAdrian Şut, mesaj emoţionant pentru soţia lui: „Îţi mulţumesc pentru tot!”. Bianca a reacţionat imediat 3 Tottenham, cu Radu Drăguşin integralist, s-a calificat dramatic în optimile Cupei Ligii Angliei! Ce notă a primit românul 4 Milionarul convins de Gică Hagi să investească la Farul a rupt tăcerea: „Nu îmi place fotbalul”. Câţi bani va plăti 5 EXCLUSIVHelmut Duckadam a fost operat pe cord deschis! Prima reacţie a „Eroului de la Sevilla” 6 Gigi Becali dă un „tun” financiar de proporții la FCSB: „Cine vreodată să facă la fel ca mine?”. A făcut toate calculele
Citește și