Închide meniul

Damar Hamlin s-a trezit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din NFL. Prima întrebare pe care le-a pus-o medicilor

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 ianuarie 2023, 10:24

Damar Hamlin s-a trezit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din NFL. Prima întrebare pe care le-a pus-o medicilor

Damar Hamlin s-a trezit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din NFL

Damar Hamlin a primit îngrijiri medicale pe teren / Profimediaimages

Damar Hamlin, jucătorul echipei Buffalo Bills, s-a trezit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din NFL. Prima întrebarea pe care le-a pus-o medicilor a fost una uluitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hamlin s-a luptat pentru viaţa lui. Pe 3 ianuarie a suferit un stop cardiac şi de atunci era în stare critică, la terapie intensivă. Acum s-a trezit şi comunică în scris cu medicii şi familia.

Damar Hamlin s-a trezit după ce a suferit un stop cardiac

Au apărut veşti de la spitalul în care este internat sportivul din NFL. Primul lucru pe care l-a întrebat sportivul a fost cine a câştigat meciul de luni, relatează Reuters.

Doi medici au declarat că jucătorul în vârstă de 24 de ani arată semne de recuperare neurologică bună şi comunică în scris. Hamlin rămâne conectat la un ventilator la terapie intensivă, la Centrul Medical al Universităţii Cincinnati, anunţă news.ro.

Sportivul a întrebat, în scris, cine a câştigat meciul, iar răspunsul care i s-a dat a fost: “Damar, tu ai câştigat – ai câştigat meciul vieţii tale”.

Reclamă

Medicul Timothy Pritts a spus că faptul că sportivul a pus o astfel de întrebare arată că “toţi cillindrii funcţionează în creierul său, ceea ce este îmbucurător”.

Alt medic, William Knight, a descris ultimele trei zile ca fiind un drum lung şi dificil pentru Hamlin. “A fost foarte bolnav şi recuperarea este remarcabilă”.

Pasul următor în recuperarea lui Hamlin este ca sportivul să ajungă să respire singur în totalitate.

Reclamă 4 / 0/3

Luni, jucătorul a suferit un stop cardiac în timpul unui meci. Hamlin a primit primul ajutor medical rapid, iar acesta care a durat mai mult de jumătate de oră, ESPN raportând că s-a efectuat masaj cardiac.

Era atunci primul sfert între Bills şi Bengals, iar apărătorul, care se află la al doilea sezon în NFL, tocmai se prăbuşise la pământ, imediat după ce şi-a revenit dintr-un şoc violent după un placaj.

Momente de panică pe teren

În timpul intervenţiei medicale, toţi jucătorii au rămas pe teren, unii luptând să-şi stăpânească emoţiile. Jucătorii şi membrii echipei de antrenori de la Bufallo Bills s-au strâns şi s-au rugat. După ce Hamlin a fost evacuat la un spital, „în stare critică”, potrivit NFL, cele două echipe s-au întors în vestiarele lor. După mai multe minute s-a decis suspendarea definitivă a meciului.

Cconsilierul său de marketing, Jordon Rooney, a postat un mesaj pe Twitter.

Veşti despre Damar: semnele vitale au revenit la normal şi ei (personalul medical) l-au sedat în timp ce i-au pus un tub de respiraţie în gât. În prezent fac mai multe teste. Vă vom oferi mai multe informaţii de îndată ce le vom avea„, a scris atunci Jordon Rooney.

Damar Hamlin a suferit un stop cardiac. El a fost resuscitat pe teren şi a fost transferat la Centrul Medical UC pentru teste şi tratament. În prezent, este sedat şi considerat în stare critică”, a anunţat şi clubul Buffalo Bills.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” Vezi toate știrile
Citește și