Închide meniul

Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor! O altă româncă, Adina Diaconu, a jucat finala

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 5 aprilie 2023, 21:38

Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor! O altă româncă, Adina Diaconu, a jucat finala

Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor

Elizabeta Samara / Profimedia Images

Două românce, Elizabeta Samara şi Adina Diaconu, au evoluat în finala celei mai importante competiţii europene intercluburi. În cele din urmă Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este al patrulea trofeu al Ligii Campionilor pentru Elizabeta Samara, care a mai cucerit cel mai important titlu european la nivel de club în 2015 cu Fenerbahce şi în 2019 şi 2022 cu actuala echipă, Enea Siarkopol Tarnobrzeg.

Elizabeta Samara a câştigat Liga Campionilor!

Echipa poloneză Enea Siarkopol Tarnobrzeg a învins fără drept de apel Metz TT, echipa Adinei Diaconu. După 3-0 în turul din Franţa, şi la returul din Polonia scorul a fost acelaşi.

Mereu este important să câştigi astfel de competiţii! Îţi demonstrează valoarea şi dau bine la CV„, a declarat Elizabeta Samara după victorie, potrivit News.ro. „Vreau să mă întorc acasă şi să facem o echipă puternică, astfel încât să ajungă o echipă românească în finala Ligii Campionilor„, a subliniat Samara.

Şi pentru Adina Diaconu este o mare performanţă calificarea în finala Ligii Campionilor. „Pentru noi este o mare realizare că am ajuns în finală, suntem echipa surpriză a competiţiei, suntem tinere şi avem multe de învăţat de la o echipă aşa de experimentată cum este cea a Elizei„, a declarat ea.

Reclamă

Echipa Elizabetei Samara nu i-a dat nicio şansă echipei Adinei Diaconu

Metz TT nu a reuşit să îşi adjudece nicio victorie în cele 6 partide. După 3-0 din tur câştigătoarea Ligii Campionilor a fost decisă în chiar primul meci din retur.

Ying Han a învins-o în trei seturi, 11-6, 11-8 şi 11-9 pe Adina Diaconu. Ulterior Xiaoxin Yang a învins-o în trei seturi pe Mariia Tailakova, 11-2, 15-13, 7-11, 11-7, iar ultima victorie a formaţiei poloneze a fost adusă de Elizabeta Samara.

Elizabeta Samara nu a avut nicio emoţie în faţa lui Pauline Chasselin, pe care a învins-o detaşat: 11-7, 11-8, 11-8.

Reclamă 4 / 0/3

În vârstă de 33 de ani, Elizabeta Samara este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis de masă din istoria României. Samara e de 4 ori campioană europeană la simplu la tenis de masă, cucerind medalia de aur în 2005, 2009, 2011 și 2015.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
Vezi toate știrile
Citește și