Închide meniul

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! 60 de sportivi români merg la Paris

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 3 octombrie 2023, 0:10

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! 60 de sportivi români merg la Paris

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Echipa de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice / Facebook Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania a ajuns la 60 de sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa feminină de gimnastică a României a lipsit de la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Team Romania – 60 sportivi calificați
Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024
Fetele au terminat competiția de calificare de la Campionatele Mondiale de la Antwerp pe locul 10 și au intrat între cele 12 echipe ce vor concura la Paris 2024.
Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță au concurat pentru echipă si au totalizat 157.795 puncte.
România a lipsit cu echipa feminină la ultimele două ediții ale Jocurile Olimpice. Gimnastica artistică a câștigat 71 de medalii olimpice, la echipe româncele au trei titluri olimpice 1984, 2000 și 2004.
La Antwerp, finale au prins Sabrina Voinea la sol -loc 8 și Ana Barbosu la individual compus -loc 19”, a fost mesajul scris de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha! Campionul, concentrat pe Jocurile Olimpice

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

Reclamă

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

David Popovici, 19 ani, are în bazin scurt o medalie de argint (200 m liber) şi un loc patru (100 m liber) la Mondialele de la Melbourne (2022) şi un titlu european (200 m liber) la Kazan (2021).

Rădulescu a adăugat că David Popovici şi-a propus la Europenele în bazin scurt de la Otopeni ”un obiectiv simplu, cât mai repede şi cât mai sus (pe podium)”. Nu s-a luat încă o decizie în privinţa probelor în care va lua startul la Otopeni.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Rădulescu: „Prioritizăm Olimpiada!”

Despre eşecul la Mondialele de la Fukuoka, unde David Popovici nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale de la 100 şi 200 m liber, obţinând doar clasări pe locurile 6 respectiv 4, Adrian Rădulescu a spus că trebuie o pregătire şi mai bună: ”Concluzia este că trebuie sa ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat (meditaţii, bacalaureat)”.

World Aquatics a programat în premieră Campionatele Mondiale de nataţie într-un an olimpic, între 2 şi 18 februarie la Doha (Qatar), cu cinci luni înainte de Jocurile de la Paris.

David Popovici ar avea nici două luni la dispoziţie pentru a atinge un vârf de formă la aceste Mondiale şi Adrian Rădulescu a spus că sportivul său nu va merge în Qatar pentru a se axa pe JO 2024: ”Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, David Popovici, la numai 16 ani, a ocupat locul patru la 200 m liber şi locul şapte la 100 m liber.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și