Închide meniul

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! 60 de sportivi români merg la Paris

Bogdan Stănescu Publicat: 3 octombrie 2023, 0:10

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! 60 de sportivi români merg la Paris

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Echipa de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice / Facebook Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania a ajuns la 60 de sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa feminină de gimnastică a României a lipsit de la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Team Romania – 60 sportivi calificați
Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024
Fetele au terminat competiția de calificare de la Campionatele Mondiale de la Antwerp pe locul 10 și au intrat între cele 12 echipe ce vor concura la Paris 2024.
Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță au concurat pentru echipă si au totalizat 157.795 puncte.
România a lipsit cu echipa feminină la ultimele două ediții ale Jocurile Olimpice. Gimnastica artistică a câștigat 71 de medalii olimpice, la echipe româncele au trei titluri olimpice 1984, 2000 și 2004.
La Antwerp, finale au prins Sabrina Voinea la sol -loc 8 și Ana Barbosu la individual compus -loc 19”, a fost mesajul scris de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

Reclamă

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha! Campionul, concentrat pe Jocurile Olimpice

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

Reclamă

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

David Popovici, 19 ani, are în bazin scurt o medalie de argint (200 m liber) şi un loc patru (100 m liber) la Mondialele de la Melbourne (2022) şi un titlu european (200 m liber) la Kazan (2021).

Rădulescu a adăugat că David Popovici şi-a propus la Europenele în bazin scurt de la Otopeni ”un obiectiv simplu, cât mai repede şi cât mai sus (pe podium)”. Nu s-a luat încă o decizie în privinţa probelor în care va lua startul la Otopeni.

Reclamă

Adrian Rădulescu: „Prioritizăm Olimpiada!”

Despre eşecul la Mondialele de la Fukuoka, unde David Popovici nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale de la 100 şi 200 m liber, obţinând doar clasări pe locurile 6 respectiv 4, Adrian Rădulescu a spus că trebuie o pregătire şi mai bună: ”Concluzia este că trebuie sa ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat (meditaţii, bacalaureat)”.

World Aquatics a programat în premieră Campionatele Mondiale de nataţie într-un an olimpic, între 2 şi 18 februarie la Doha (Qatar), cu cinci luni înainte de Jocurile de la Paris.

David Popovici ar avea nici două luni la dispoziţie pentru a atinge un vârf de formă la aceste Mondiale şi Adrian Rădulescu a spus că sportivul său nu va merge în Qatar pentru a se axa pe JO 2024: ”Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, David Popovici, la numai 16 ani, a ocupat locul patru la 200 m liber şi locul şapte la 100 m liber.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Mihai Stoichiţă, reacţie fermă înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024
Echipa naţională • 11:07
„Putem să trecem de grupe!” Mihai Stoichiţă, reacţie fermă înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024
Gică Hagi şi Nadia Comăneci, mesaje de Ziua Naţională a României
Extra • 8:39
Gică Hagi şi Nadia Comăneci, mesaje de Ziua Naţională a României: „Succesele aduc fericire, succesele aduc respect”
Edi Iordănescu, în timpul imnului României
Echipa naţională • 30 nov., 19:44
Edi Iordănescu, mesaj pentru români, de Ziua Naţională: „România a revenit acolo unde îi este locul”
Edi Iordănescu, în timpul imnului României
Echipa naţională • 30 nov., 19:05
Edi Iordănescu a făcut o solicitare la FRF, înainte de EURO 2024! Meciurile din play-off, afectate
România, cea mai bună clasare din ultimii trei ani
Echipa naţională • 30 nov., 14:40
România, cea mai bună clasare din ultimii trei ani! Pe ce loc sunt „tricolorii”, după ce s-au calificat la EURO 2024
Ultimele știri
11:00 David Popovici luptă pentru aur la Campionatele Europene, live în AntenaPLAY. Spectacol în Liga Campionilor Asiei, în decembrie 10:54 Kira Hagi, interviu impresionant de Ziua Naţională a României! Mesaj de pus în ramă pentru bunici: „Ei înseamnă istorie” 10:31 EXCLUSIVVlad Stancu şi-a setat obiectivele înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023. Competiţia e live în AntenaPLAY 10:30 Andrea Compagno, şocat de viaţa din România: „Un român, dacă are 10 euro, își cumpără o mașină de 9 euro!” 9:58 EXCLUSIVCătălin Chirilă, „noul Patzaichin”, petrece Ziua Naţională a României cu gândul la aurul de la Paris: „Am plâns la imn” 9:11 Răzvan Lucescu, în al nouălea cer după ce s-a calificat cu PAOK în optimile Conference League: „Doar asta pot să spun!” 9:00 Franţa şi Germania, victorii dramatice la debutul la Campionatul Mondial 2023. Angola a fost la un pas de o surpriză uriaşă 8:50 Mircea Rednic, mesaj savuros după ce Dinamo a rămas fără antrenor: „Toţi ar trebui să sară pe mine!” 8:39 Gică Hagi şi Nadia Comăneci, mesaje de Ziua Naţională a României: „Succesele aduc fericire, succesele aduc respect” 8:37 Johan Van Heerden, Kuselo Moyake şi Sioeli Lama, mesaje emoţionante de Ziua Naţională! Ce au transmis rugbiştii naţionalei Vezi toate știrile
Trei zodii care nu au niciun filtru. Nativii care se exprimă așa cum simt, indiferent de situație

Trei zodii care nu au niciun filtru. Nativii care se exprimă așa cum simt, indiferent de situație

Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche

Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche

Campionatele europene de înot în bazin scurt 2023
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE