Închide meniul

VIDEO | Larisa Iordache, ce revenire de senzaţie! A câştigat două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Europene de gimnastică

Antena Sport Publicat: 20 decembrie 2020, 12:30

Reclamă
VIDEO | Larisa Iordache, ce revenire de senzaţie! A câştigat două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Europene de gimnastică

Hepta

Larisa Iordache

UPDATE: Larisa Iordache a încheiat finalele pe aparate de la Campionatele Europene cu încă o medalie de aur. Ea a urcat pe prima treaptă a podiumului şi la sol. Cealalta româncă din finală, Antonia Duta, a încheiat pe locul 5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată româncă în istoria Campionatelor Europene. Cu cele patru medalii din Turcia a ajuns la un total de 16! Cătălina Ponor deţinea recordul cu 13 medalii europene. 

Larisa Iordache şi Silviana Sfiringu au fost primele clasate în finala de la bârnă de la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Mersin.

Iordache a câştigat prima medalie de aur a senioarelor la competiţia din Turcia. Ea a fost notată cu 14,000, în timp ce Sfiringu şi-a trecut în palmares argintul, prima sa medalie individuală la un Campionat European de senioare, cu 13,800. 

Reclamă
Reclamă 4

La sărituri, Iordache a luat argintul. Ea a avut sărituri notate cu 14,200 şi 13,550, media sa fiind 13,875. Aurul a fost câştigat de Zsofia Kovacs (Ungaria), cu 14,050, după 14,350 la prima săritură şi 13,750, la a doua.
Medalia de bronz a revenit ucrainencei Anastasia Motak, cu 13,850 (14,250 la prima săritură, 13,450 la a doua), scrie Agerpres.

Românca Ioana Stănciulescu s-a clasat pe locul al cincilea, cu 13,575 (14,150, respectiv 13,000).
Larisa Iordache avusese a treia medie în calificări. Ea va evolua şi în celelalte trei finale, la paralele (a doua notă din calificări), bârnă (prima notă) şi sol (prima notă).

Reclamă

Larisa Iordache a câştigat şi medalia de argint la echipe

Gimnasta Larisa Iordache, proaspăt revenită în lotul României după trei ani de absență din cauza accidentărilor, a urcat în lacrimi pe podium în timpul finalei pe echipe de la Campionatele Europene din Turcia.

Deși tricolorele au fost pe prima poziție în calificări, cu cinci puncte mai mult, ele au cedat sâmbătă aurul european în fața vecinelor din Ucraina. Ambele echipe au obținut punctaje mai slabe decât în faza de calificări, dar româncele au obținut doar 154.496 de puncte comparativ cu 154.663 ale adversarelor.

Echipa României este formată din Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă și Daniela Trică.

Recomandări

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:42

FotoTricolorii au început antrenamentele pentru România – Olanda! Cum se pregătesc elevii lui Edi Iordănescu

21:37

Anunţ uriaş despre transferul lui Radu Drăguşin după EURO 2024: „E dornic să revină în Serie A”

21:27

„E plictisitor!” Brazilianul Ronaldo nu se mai uită la meciuri de fotbal! Sportul care l-a cucerit pe „R9”: „E o nebunie!”

20:56

Ilie Dumitrescu, scut în jurul lui Ianis Hagi după calificarea României în optimi la EURO 2024: „L-au făcut cum au vrut!”

20:51

CSM București și Gloria Bistrița, în Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin! Rapid, în Grupa B. Cu cine se vor duela

20:20

VideoDanezul Magnussen a dezvăluit cine este cel mai bun pilot în activitate şi a spus unde vrea să vină în România

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și