Închide meniul

CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria giuleştenilor. „Se încearcă o anumită cauționare a unor recidiviști”

Dan Roșu Publicat: 27 februarie 2023, 10:32

Reclamă
CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria giuleştenilor. „Se încearcă o anumită cauționare a unor recidiviști

CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria giuleştenilor

Cristina Neagu, în timpul meciului dintre CSM Bucureşti şi Rapid / Hepta

CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH, după ce Cristina Neagu a fost înjurată în repetate rânduri de galeria giuleştenilor, în meciurile directe dintre cele mai bune două cluburi pe care le are acum handbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristina Neagu a fost insultată de fanii Rapidului pe durata meciului câștigat de CSM București, în optimile Cupei României, scor 31-24. Cea mai bună handbalistă din România a fost ținta injuriilor şi a fost apostrofată în repetate rânduri de galeria alb-vişiniilor. CSM Bucureşti a revenit cu un comunicat.

CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria giuleştenilor

„CSM București nu și-a propus nici să creeze polemici în spațiul public, nici să genereze stări conflictuale, iar istoria celor 15 ani de existență este mărturie de comportament fair-play și conduită ireproșabilă, atât pe plan intern, cât și internațional. CSM București reprezintă un nume sonor al handbalului european, respectat grație evoluțiilor și prestațiilor constant valoroase ale echipei de handbal feminin în Liga Campionilor, lucruri de care s-a mândrit întreaga Românie!

Nu putem însă asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite în spațiul public de unii reprezentanți ai clubului Rapid, dar și la comunicatul oficial al FRH, precum și declarația publică a președintelui Constantin Din. CSM București nu a șicanat pe nimeni, nu a incitat pe nimeni și toate aceste remarci aduc atingere suporterilor noștri, care susțin echipa și creează meci de meci, o atmosferă senzațională în Polivalentă.

Mai mult decât atât, conform regulamentelor FRH, clubul vizitator are obligația de a solicita în scris numărul de bilete pe care îl dorește pentru fanii proprii, lucru pe care clubul Rapid nu l-a făcut niciodată (nici pentru meciul de campionat, nici pentru cel din cupă) – dar tocmai pentru că nu am vrut să șicanăm pe nimeni, am pus la dispoziție chiar mai multe bilete decât e prevăzut în regulamentele FRH.

Reclamă
Reclamă 4

CSM Bucureşti: „Se încearcă o anumită cauționare a unor “recidiviști””

Dacă injuriile rostite de galeria rapidistă ar fi fost în premieră, poate că o astfel de abordare din partea președintelui FRH ar fi putut avea un substrat, dar când se încearcă o anumită cauționare a unor “recidiviști”, considerăm că este prea mult. Numai în sezonul 2022/23 au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv și nu este de uitat faptul că, la partida din Supercupa României (organizator FRH), dincolo de trivialitățile proferate, această “galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european”, a aruncat cu obiecte și lichide în teren, Comisia de Disciplină a FRH amendând comportamentul acesteia.

Doar o săptămână mai târziu, în partida inaugurală a Ligii Florilor, în sala Rapid (organizator CS Rapid București), am asistat la aceleași trivialități, adresate nu doar celei mai valoroase handbaliste a României din toate timpurile – Cristina Neagu – ci și antrenorului Adrian Vasile, dar și la etalarea unui banner imens în care se titra “Echipa Primăriei – Rușinea României” – moment în care FRH nu a mai considerat oportun să intervină, deși imaginea pe care o construiește CSM de aproape 10 ani în Europa este despre performanță și calitate.

Galeria Rapidului, la meciul cu CSM Bucureşti
Galeria Rapidului, la meciul cu CSM Bucureşti

În returul de campionat au existat din nou injurii la adresa celor doi – atenție, nu doar Neagu este constant admonestată – comportamente care au continuat și în partida din Cupa României, mai acid ca niciodată, derapaje care nu au ce căuta într-o sală de sport. Pentru a nu mai aminti că în meciul din sala Rapid, din returul ediției trecute de campionat, am avut parte de aceleași trivialități adresate jucătoarei în timpul meciului și antrenorului chiar în timpul în care acesta oferă declarații mass-media – există suficiente imagini și dovezi.

Reclamă

Vuvuzele, trompete, tobe, muzică, animatori – toate acestea se regăsesc în orice arenă de sport din lume și este aberant să ne declarăm nemulțumiți că “nu se auzea galeria Rapidului”. Măcar Federația Română de Handbal ar trebui să nu cadă în păcatul acesta și ar trebui să își concentreze eforturile asupra jocului de handbal și a spectacolului din teren, despre care s-a vorbit mult prea puțin și să nu ofere “argumente” volatile și totodată să valideze comportamentele suburbane.

CSM Bucureşti atacă Rapid şi FRH: „Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină”

Având acum această imagine de ansamblu, cu 5 episoade concrete de comportamente neadecvate și cu cea mai mică amendă acordată clubului Rapid aplicată cronologic la episodul cu numărul 2, putem să ne exprimăm la rândul nostru părerea că situația putea fi evitată, dacă FRH lua măsurile drastice care se impuneau. Pentru că vorbim despre recidivă.

Iar pentru suporterul onest și civilizat al CSM București este o jignire și mai mare că forul național, prin vocea președintelui său, încercă să găsească circumstanțe atenuante pentru injurii și trivialități, când principala grijă ar trebui să fie sănătatea și curățenia mediului sportiv. Și toate acestea în condițiile în care instituții ale statului român s-au autosesizat cu privire la cele petrecute la ultima confruntare din Polivalentă și au declanșat investigații, iar o serie de sponsori importanți ai handbalului românesc au ridicat semne de întrebare vis a vis de tolerarea unor asemenea comportamente.

Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH și ne exprimăm de pe acum speranța că viitorul nu ne va mai genera astfel de episoade care nu au legătura cu handbalul și că sportul va prima, iar derapajele unor suporteri să cadă în plan secund și să fie aspru pedepsite”, se arată în comunicatul emis de CSM Bucureşti.

Ce a spus Cristina Neagu după ce a fost înjurată de fanii Rapidului

Cea mai bună handbalistă a lumii nu i-a iertat pe fanii Rapidului care i-au adresat scandări grosolane în timpul duelului din Cupa României. Cristina Neagu a declarat că suporterii din Giulești nu reprezintă nimic pentru ea.

„Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor (n.r. – FCSB)… Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor (…)

Rapid are o echipă bună și a demonstrat de-a lungul anilor. Chiar vreau să fac diferența între fani și echipă. Noi, jucătoarele, ne respectăm între noi. Sper ca Rapid să ajungă cât mai sus în Liga Campionilor”, a spus Cristina Neagu, după CSM București – Rapid 31-24.

Unde se va transfera Louis Munteanu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:54

Concluzia lui Cristi Chivu după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Se vede asta!”

0:50

Neil Lennon a anunţat noi transferuri la Rapid, după egalul cu CFR Cluj: „E nevoie de concurenţă”. Ce a spus de Albion Rrahmani

0:37

Dan Petrescu, după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Suntem supăraţi! Echipa a jucat bine!” Dialog fabulos cu Braun: „Eu l-am făcut mare!”

0:22

Daniel Bîrligea, după ce a fost înjurat de fanii Rapidului: „Pot să mă înjure, nu mă afectează! Am vrut să mă apăr”

0:00

Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază

23:47 20 iul.

FotoAlbion Rrahmani a izbucnit în plâns după ce s-a accidentat! Imagini tulburătoare în Giuleşti

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEORichard Verschoor a fost descalificat din sprintul din Formula 2 al MP al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY. Cursa e duminică (11:05) 3 Nikita Bedrin a câștigat cursa de sprint din Formula 3 de la Marelui Premiu al Ungariei! Marea cursă: duminică, 9:25, AntenaPLAY 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Gala de Box Magnificent 7 a fost în AntenaPLAY. A fost spectacol total la Birmingham
Citește și