Închide meniul

Florentin Pera, noi detalii despre accidentarea Cristinei Neagu: „Este o pierdere mare. Sperăm să intre atunci”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 noiembrie 2023, 10:26

Reclamă
Florentin Pera, noi detalii despre accidentarea Cristinei Neagu: „Este o pierdere mare. Sperăm să intre atunci

Florentin Pera, noi detalii despre accidentarea Cristinei Neagu

Profimedia

Florentin Pera a dat noi detalii despre accidentarea Cristinei Neagu. Selecţionerul României a spus că speră ca Neagu să poată juca în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pera a spus că Neagu face infiltraţii la genunchi. În ultimele două săptămâni, Cristina Neagu nu s-a antrenat deloc cu echipa. Până să ajungă în grupele principale, România va juca cu Chile, Serbia şi Danemarca.

Florentin Pera, noi detalii despre accidentarea Cristinei Neagu

Cristina Neagu, în acest moment, este într-un proces de recuperare. Nu a făcut niciun antrenament cu echipa. S-a antrenat separta, a făcut ieri o infiltraţie. A fost pelcată din cantonamentul echipei la Bucureşti ca să îşi facă un control şi o infiltrtaţie. Staff-ul medical face toate eforturile să o putem recupera. Aştept un semn de la medic când va putea intra.

Va fi dificil pentru Cristina că nu a făcut niciun antrenament în ultimele două săptămâni. Chiar dacă va începe zilele urmtoare pregătirea, are nevoie de puţin timp. Este o jucătorare foarte valoroasă, liderul echipei naţionale, căpitanul echipei naţionale, este o pierdere mare. Sper măcar în partea a doua a competiţiei, în grupele principale, să poată intra şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Ea îşi doreşte să încheie cu o calificare la Jocurile Olimpice. Primul pas este la Campionatul Mondial. Vor fi meciuri de foc, fiecare meci va fi ca o finală„, a spus Florentin Pera la plecarea din România.

Florentin Pera a vorbit şi despre jocurile pe care România le va disputa în prima parte a competiţiei.

Reclamă

Echipa o simt foarte bine, avem încredere şi dorinţă să obţinem un rezultat bun la Campionatul Mondial. Eu zic că atmosfera este bună în cadrul lotului, iar echipa a intrat cu dorinţă la fiecare meci. Trebuie să începem bine în primul meci, este o grupă complicată. La prima vedere, Chile este echipa cea mai accesibilă. Meciul cu Serbia trebuie să îl câştigăm cu orice preţ. În acest moment, Danemarca este echipa mai bună. Obiectivul este să ne calificăm în grupele principale”, a mai spus Florentin Pera.

România face parte din Grupa E de la Campionatul Mondial de handbal. „Tricolorele” se vor duela cu Danemarca, Serbia și Chile. Competiția este găzduită de trei țări, anume Norvegia, Suedia și Danemarca.

România a câştigat Trofeul Carpaţi

România a câştigat Trofeul Carpaţi, după ce a învins-o în ultimul meci pe Austria, scor 41-35 (24-17). „Tricolorele” sunt în formă excelentă înaintea Campionatului Mondial de handbal, care va începe pe 29 noiembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul Cristina Neagu nu a jucat în niciuna din cele trei partide, fiind în recuperare după o accidentare la echipa de club, dar şi-a încurajat coechipierele de pe banca tehnică.

Marcatoarele României au fost Buceschi 9 goluri, Laslo 6, Pintea 5, Popa 5, Ostase 4, Bazaliu 3, Badea 3, Dincă 2, Seraficeanu 2, Dindiligan 1, Gogîrlă 1, iar din echipa Austriei s-a remarcat Pandza, cu 12 reuşite.

Rezultatele complete ale Trofeului Carpaţi, ultimul test înaintea Campionatului Mondial, sunt: Austria – Portugalia 32-20, România – Elveţia 33-28, Austria – Elveţia 34-33, România – Portugalia 32-22, Elveţia – Portugalia 34-32 şi România – Austria 41-35.

Naţionala României va pleca la Campionatul Mondial în 28 noiembrie, de la Cluj-Napoca.

Competiţia este găzduită de Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie – 18 decembrie), iar tricolorele vor juca în grupa E, la Herning, cu Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Naţionala României este singura din lume care a evoluat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 16:35 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Calificările sunt ACUM, în AntenaPLAY 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” Vezi toate știrile
Citește și