Închide meniul

Handbalistele din naţionala României, precaute după cazul de dopaj al Simonei Halep: „O grijă în plus” / „Este responsabilitatea noastră”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 octombrie 2022, 16:36

Handbalistele din naţionala României, precaute după cazul de dopaj al Simonei Halep: „O grijă în plus / „Este responsabilitatea noastră

Handbalistele din naţionala României, precaute după cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj / Profimedia Images

Handbalistele din naţionala României au avut o primă reacţie în cazul de dopaj al Simonei Halep. Crina Pintea şi Iulia Dumanska au anunţat că sunt foarte atente la pastilele pe care le iau.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep tocmai a depus contestaţie la TAS, după ce a fost suspendată provizoriu din circuit, fiind depistată pozitiv la Roxadustat, după un test la US Open 2022.

Handbalistele din naţionala României, precaute după cazul de dopaj al Simonei Halep

Întotdeauna pentru noi a fost o grijă în plus, cu ghilimele, pentru că este adevărat trebuie să avem foarte mare grijă ce mâncăm, ce consumăm. Ce pastile luăm. Nu ştiu ce să spun despre Simona. Tot ce pot să spun este că nu cred că a luat ceva, atât pot să spun.

Sunt multe controale (n.r. în handbal), dar nu mulţi bani (n.r. ca în tenis). A fost şi perioada în care trebuia să spui în fiecare zi unde eşti, ce faci… mai sunt jucătoare în acest ciclu, dar nu mai sunt eu de puţin timp. Asta e bine, e o uşurare pentru noi. Fac mai rar, este în funcţie de sportiv. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să vină acasă, sau să nu fiu acasă. Dar de obicei punem la ora 6, ca să fim în pat şi unde am scris„, a declarat Crina Pintea.

Sinceră să fiu, eu mereu am grijă ce pastile iau. Avem şi exemplul trecut cu fetele de la Braşov. Este responsabilitatea noastră să fim atente la medicamentele pe care le luăm„, a spus şi Iulia Dumanska.

Reclamă

Îmi pare rău pentru Simona, e o sportivă extraordinară care ne-a reprezentat ţara la cel mai bun nivel. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, eu sper să treacă cu bine peste toate aceste probleme şi să-şi arate nevinovăţia. Odată cu situaţia Simonei, la noi în prima zi de cantonament a fost antidopingul. 12 jucătoare au dat probleme, dar din ce ştiu eu nu au fost probleme„, a precizat selecţionerul României, Florentin Pera.

Şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, i-a luat apărarea Simonei Halep. E convins că la mijloc sunt interese uriaşe care au legătură cu sumele uriaşe de bani din tenis.

Am fost foarte surprins când am aflat. Mi-a plăcut foarte mult declarația lui George Cosac și el are o experință mare în tenis. Eu cred că sunt niște interese majore la acest nivel. Tenisul este o fabrică de bani și de aici consecințe care nu au nimic de a face cu sportul”, a spus Alexandru Dedu.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat! Anunţul specialistului

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat. Este anunţul făcut de un expert olandez. Babette Pluim susţine că substanţa îşi face efectul doar în sporturi în care efortul este unul mult mai mare decât în tenis.

Conform specialistului, o jucătoare profesionistă de tenis nu ar simţi „ajutorul” substanţei, ţinând cont că un meci considerat lung ajunge la două ore şi jumătate. Roxadustat e mai degrabă „util” într-un sport precum ciclismul, unde rutierii au zile cu câte şase ore de dat la pedală.

Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat. Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari.

La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută.

Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise”, a spus Pluim, citat de eurosport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și