Închide meniul

Kim Rasmussen este noul antrenor al Rapidului. Anunţul oficial făcut de campioana României la handbal feminin

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 martie 2023, 16:09

Kim Rasmussen este noul antrenor al Rapidului. Anunţul oficial făcut de campioana României la handbal feminin

Kim Rasmussen, declaraţii înainte după Rapid - Krim 30 - 24

Kim Rasmussen a semnat cu campioana en-titre din România / Profimediaimages

Kim Rasmussen este noul antrenor al Rapidului. Danezul în vârstă de 50 de ani, care a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, a semnat cu clubul din Giuleşti. Revine în România şi are ca obiectiv să obţină calificarea în sferturile de finală ale competiţiei stelelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kim Rasmussen vine în locul lui Carlos Viver, cel care s-a despărţit de Rapid săptămâna trecută. Rasmussen este în faţa unei duble „de foc” cu Krim Lubljana, în play-off-ul pentru sferturile Champions League.

Kim Rasmussen este noul antrenor al Rapidului

Kim Rasmussen este noul antrenor principal al echipei Rapid București. Cu o experiență de peste 30 de ani, tehnicianul danez are în palmaresul său unul dintre cele mai râvnite trofee, cel al Ligii Campionilor, câștigat în 2016. A fost selecționer al Poloniei, Ungariei, Muntenegrului și al Coreei de Sud.

Cu reprezentativa Poloniei a jucat 2 semifinale la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, ambele încheiate pe locul 4.
A reușit să califice naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

În 2022 a câștigat Cupa Asiei cu selecționata Coreei de Sud. Ultimele echipe de club pe care le-a antrenat:
▪️Gloria Bistrița (2021-)
▪️MKS Lublin (2020-2021)
▪️CSM București (2015-2016)

Reclamă

Kim a fost nominalizat de mai multe ori la titlul de antrenorul anului de către Federația Internațională de Handbal.
Bine ai venit în Familia Rapid, Kim!„, se anunţă pe pagina de Facebook a clubului.

Rasmussen era liber de contract după despărţirea de naţionala din Coreea de Sud. A mai antrenat reprezentativele din Polonia, Ungaria şi Muntenegru.

Reclamă 4 / 0/3

Carlos Viver a fost demis de la Rapid

Este nebunie la echipa de handbal a Rapidului, acolo unde antrenorul care a adus titlul în Giuleşti, Carlos Viver, a fost demis. Oficialii clubului au confirmat că a fost reziliat contractul spaniolului.

Rapid a ieşit din cursa pentru apărarea titlului. A fost eliminată de CSM Bucureşti şi din optimile Cupei României, într-un meci în care Cristina Neagu a fost înjurată de ultraşii Rapidului. Pentru clubul din Grant mai rămâne lupta din Champions League. Urmează duelul cu Krim Ljubljana, în play-off-ul pentru sferturile de finală.

Sportul este frumos si pentru ca de multe ori creeaza povesti. Astăzi se incheie una dintre povestile sportului. O poveste a handbalului rapidist.

O poveste frumoasă, începută in noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri indraznete, deși obiectivul de moment era doar mentinerea in Liga Florilor.

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a si incheiat competitia interna pe locul 6, foarte aproape de o nesperata calificare într-o cupa europeană. Cu totii speram ca sezonul urmator sa duca, dupa aproape doua decenii, handbalul rapidist intr-o competitie europeana. Obiectivul oficial (locurile 1-4) parea unul indraznet, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit insa handbalul romanesc și au produs minunea; Rapid – campioană națională, dupa o luptă epuizanta dusa pana în ultima etapă.
Ce a urmat…ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistica, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competitie, ci si prin rezultatele senzaționale.

Timp de doi ani si jumatate Carlos Viver a reusit sa valorifice energia intregii suflari visinii, rasplatind increderea clubului prin performante sportive deosebite. Pentru toate aceste performante, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o impreuna, astazi iti spunem „Gracias, senor Carlos! Iti multumim!”

Reclamă

Clubul CS Rapid si Carlos Viver au decis de comun acord incetarea colaborarii; ramanem insa recunoscatori unii altora pentru drumul parcurs impreuna!„, se anunţa într-un comunicat al Rapidului.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și