Închide meniul

Rapid, amendată cu 8.000 de lei după ce fanii giuleştenilor au înjurat-o pe Cristina Neagu, în meciul de cupă cu CSM Bucureşti

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 1 martie 2023, 10:55

Rapid, amendată cu 8.000 de lei după ce fanii giuleştenilor au înjurat-o pe Cristina Neagu, în meciul de cupă cu CSM Bucureşti

Rapid, amendată cu 8.000 de lei după ce fanii giuleştenilor au înjurat-o pe Cristina Neagu

Cristina Neagu, în meciul dintre CSM Bucureşti şi Rapid / Hepta

Rapid a fost amendată cu 8.000 de lei după ce suporterii giuleştenilor au înjurat-o pe Cristina Neagu. Decizia luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a venit după partida din Cupa României, cu CSM Bucureşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 22 februarie, în Sala Polivalentă, în timpul meciului CSM Bucureşti – Rapid, din optimile Cupei României, suporterii giuleştenilor au înjurat-o pe cea considerată cea mai bună jucătoare din istoria României.

Rapid, amendată cu 8.000 de lei după ce fanii giuleştenilor au înjurat-o pe Cristina Neagu

„În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de observatorul delegat la jocul de Cupa României ‘Râureni’ – feminin, dintre CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti, din data de 20.02.2023, de la Bucureşti, Comisia stabileşte sancţionarea clubului CS Rapid Bucureşti cu penalitate de 8.000 (opt mii) lei, conform art. 69.4 coroborat cu art 69.2 lit b) pct.1 cu aplicare Art. 34.1 litera k) (recidivă 30.08.2022) din Regulamentul Disciplinar al FRH, data limită de achitare 30.03.2023, pentru scandări jignitoare/obscene a suporterilor proprii”, se arată într-un comunicat de presă al FRH.

După episodul din 22 februarie, preşedintele FRH, Constantin Din, anunţa că suporterii care au înjurat-o pe Neagu nu vor mai avea acces în sală, sancţiune venită după comportamentul considerat jignitoar şi agresiv.

Reacţia Cristinei Neagu după ce a fost înjurată de fanii Rapidului

Cea mai bună handbalistă a lumii nu i-a iertat pe fanii Rapidului care i-au adresat scandări grosolane în timpul duelului din Cupa României. Cristina Neagu a declarat că suporterii din Giulești nu reprezintă nimic pentru ea.

Reclamă

„Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor (n.r. – FCSB)… Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor (…)

Rapid are o echipă bună și a demonstrat de-a lungul anilor. Chiar vreau să fac diferența între fani și echipă. Noi, jucătoarele, ne respectăm între noi. Sper ca Rapid să ajungă cât mai sus în Liga Campionilor”, a spus Cristina Neagu, după CSM București – Rapid 31-24.

Reclamă 4 / 0/3

Fanii FCSB-ului, alături de Cristina Neagu! Fac front comun cu ultraşii lui Dinamo

Fanii FCSB-ului sunt alături de Cristina Neagu, după ce handbalista de la CSM Bucureşti a fost înjurată de ultraşii de la Rapid. Liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustaţă, a transmis un mesaj de susţinere pentru sportiva de 34 de ani.

Suporterii de la FCSB vor chiar să ia atitudine şi să pregătească un moment special la următorul meci din Liga 1. Mai mult, şi-ar dori ca „Messi din handbal” să dea lovitura de începere în următorul duel al roş-albaştrilor cu Rapid.

Ultraşii de la FCSB fac front comun chiar cu rivalii de la Dinamo. Gheorghe Mustaţă i-a felicitat pe „câini” pentru gestul făcut la meciul cu GOG, din Champions League. Dinamoviştii au aplaudat-o la scenă deschisă pe Neagu, când au aflat că este prezentă în Sala Polivalentă.

„Noi ne vom arăta permanent susținerea față de Cristina Neagu. Am făcut-o și la Pitești, unde i-am scandat numele și pregătim un moment special pentru joi seară, la jocul cu Petrolul.

O facem din două motive. Cristina Neagu este un Messi al handbalului mondial și este jucătoare de echipă națională. E ca și cum ne-am apuca să-l înjurăm pe Gică Hagi. M-au surprins total cei de la Rapid și nu mă așteptam să facă așa ceva. Pentru că au o galerie frumoasă, dar acum au greșit enorm și lumea nu-i iartă. Este o mare rușine pentru ei, o mare pată pe imaginea lor.

Mă bucur că deja dinamoviștii au reacționat și au aplaudat-o. Așa este normal. Mai considerăm că a fost foarte urât gestul rapidiștilor pentru că Neagu este femeie. Noi, galeriile, trebuie să arătăm respect. Destul că lumea spune despre noi că suntem golani, nu trebuie să le dăm apă la moară celor care cred asta despre noi.

Ne gândim chiar să o invităm la meciul cu Rapid să dea lovitura de începere, chiar dacă ar fi expusă și mai mult. Noi o respectăm enorm pe Cristina Neagu, așa cum o respectă toată Planeta„, a declarat Gheorghe Mustaţă la Radio Sport 1.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și