Închide meniul

Campionatul Mondial de handbal feminin 2021 | România – Kazahstan 38-17. „Tricolorele” s-au calificat în grupele principale

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 decembrie 2021, 20:22

Campionatul Mondial de handbal feminin 2021 | România – Kazahstan 38-17. „Tricolorele s-au calificat în grupele principale

România - Kazahstan 38-17

EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

„Tricolorele” s-au calificat în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal feminin 2021

Principalele marcatoare ale României au fost Moisă 6 goluri, Dincă 5, Pintea 5, Bazaliu 5, în prezenţa unei galerii numeroase de români stabiliţi în Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României a învins anterior Iran, cu 39-11, iar cu două victorii şi 4 puncte se califică în grupele principale, în care va întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

În ultima etapă a grupei C, luni se vor juca meciurile Kazakhstan – Iran şi Norvegia – România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

România – Kazahstan 38-17

Update 20.22: Fluier final! România a câştigat confruntarea cu Kazahstan, scor 38-17.

Update 20.10: „Tricolorele” fac spectacol total, iar România conduce cu 29-12.

Reclamă

Update 19.27: După 25 de minute, „tricolorele” conduc cu 13-8. Cel mai mare avantaj înregistrat de echipa naţională este de 5 goluri.

Update: A început meciul!

„Tricolorele” au debutat cu o victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin 2021. Cristina Laslo şi Nicoleta Dincă, cu câte şase goluri, au fost cele mai bune marcatoare ale echipei antrenate de Adi Vasile.

Reclamă 4 / 0/3

Din păcate, succesul a fost umbrit de accidentarea teribilă suferită de Oana Borş, în prima repriză a meciului din Grupa C. Tânăra handbalistă, de 18 ani, a căzut pe parchet şi a urlat de durere după ce a înscris primul ei gol în tricoul naţionalei tricolore.

„Mă simt mult mai bine, sunt niște dureri, dar e mult mai bine. Sincer, nici eu nu mai țin minte, m-am trezit pe jos cu dureri și atât. Nu știu ce s-a întâmplat. Am ajuns la spital, mi-au făcut o radiografie, mi-au spus că sunt ok la oase și aștept un RMN”, a spus Oana Borș pentru Federația Română de Handbal.

„Din păcate, accidentarea Oanei care cred că este una foarte serioasă, este un preţ mult prea mare pentru un jucător la primul gol în tricoul naţionalei de senioare trebuie să-l plătească. Este o fată cu multe calităţi, care o să fie în echipa României mulţi ani de acum încolo. Acum trebuie să fim alături de ea, să sperăm că pe viitor o să-şi revină foarte bine şi nu o să fie decât un mic impas în cariera ei”, a spus şi Adi Vasile, selecţionerul României.

Lotul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

  • Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă;
  • Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu

Cum arată grupele la Campionatul Mondial 2021

  • Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia
  • Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia
  • Grupa C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran
  • Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan
  • Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia
  • Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo
  • Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay
  • Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și