Închide meniul

România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal! Toate calculele + Clasamentul actualizat

Cosmin Cioboată Publicat: 13 noiembrie 2022, 22:46

România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal! Toate calculele + Clasamentul actualizat

Cristina Neagu, mesaj superb după România - Portugalia 35-20

Cristina Neagu, în timpul unui meci pentru România / Profimedia

  • România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal
  • Toate calculele + Clasamentul actualizat

România este la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin. „Tricolorele” pregătite de Florentin Pera au primit două vești excelente în această seară. Olanda și Spania au încheiat la egalitate, scor 29-29, iar Franța a învins Muntenegru, scor 27-19. Ambele rezultate pun naționala noastră într-o poziție foarte bună în contextul calificării în „careul de ași”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristina Neagu&Co depind doar de ele în lupta pentru calificare, după ce au învins dramatic Spania, scor 28-27, în partida precedentă de la turneul final. Bianca Baziliu a marcat golul victoriei în ultimele secunde, cu o execuție minunată, și ține aprinse speranțele „tricolorelor”.

România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

România este nevoită să câștige ultimele două meciuri din grupa principală, cu Muntenegru și Germania, ca să își asigure locul al doilea și, implicit, calificarea în semifinale.

Reclamă

După 4 meciuri disputate, naționala României se află pe ultimul loc în grupa principală de la Campionatul European, însă șansele la calificare încă există, iar totul depinde doar de jucătoarele noastre.

România va juca cu Muntenegru pe 15 noiembrie, de la ora 19:00, și cu Germania, pe 16 noiembrie, de la 16:30. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare a echipelor este reprezentat de meciul direct. În acest sens, în cazul în care România și Muntenegru vor încheia la egalitate de puncte, echipa care va încheia pe poziția secundă va fi stabilită în funcție de rezultatul meciului de marți seară.

Cum arată clasamentul actualizat din grupa României, la Campionatul European:

1. Franța – 6p (3 meciuri)
2. Muntenegru – 4p (3 meciuri)
3. Spania – 3p (4 meciuri)
4. Olanda – 3p (4 meciuri)
5. Germania – 2p (3 meciuri)
6. România – 2p (3 meciuri)

Reclamă 4 / 0/3

Rezultatele României la Campionatul European:

România – Spania 28-27 (grupa principală)
Macedonia de Nord – România 23-31 (grupa preliminară)
România – Franța 21-35 (grupa preliminară)
Olanda – România 29-28 (grupa preliminară)

Cum a reacţionat Bianca Bazaliu când a aflat că golul ei a devenit viral

S-a aflat cum a reacţionat Bianca Bazaliu când a aflat că golul marcat în ultima secundă a meciului România – Spania, scor 28-27. Handbalista în vârstă de 25 de ani a reuşit o execuţie miraculoasă la Campionatul European.

Asaltată cu mesaje de felicitare, Bianca Bazaliu a ţinut să îşi felicite coechipierele, care au făcut o partidă memorabilă. Sportiva tricoloră a avut un mesaj pentru fanii care îi scriu fără întrerupere pe reţelele sociale.

Da, am auzit despre asta (n.r. că golul ei a făcut înconjurul lumii), este foarte tare. Cel mai tare, în primul rând, este că am reuşit să luăm cele două puncte şi sunt foarte mândru de echipă că am luptat până la final şi nu am reununţat. Vreau să le felicit şi să le mulţumesc.

Mă simt foarte onorată să am atâtea mesaje şi story-uri pe internet. Vreau să le mulţumesc tuturor, îmi pare rău că nu apuc să răspund la toate mesajele, dar cu siguranţă le-am citit şi vreau să le mulţumesc”, a declarat Bianca Bazaliu.

Chiar dacă mai erau doar câteva secunde, România a sperat că poate câştiga un meci pe care l-a controlat în marea majoritate a timpului. Cristina Neagu i-a pasat Biancăi Bazaliu iar aceasta nu a stat pe gânduri şi a aruncat la poartă de la o distanţă uriaşă. Golul o menţine pe România în cursa pentru calificarea în semifinalele de la EURO.

Reclamă

„Incredibil! Ce moment!”, au reacţionat cei de la EHF.

Ce a spus Florentin Pera, după ce România a învins dramatic Spania

Florentin Pera a oferit prima reacţie, după ce România a învins dramatic Spania, la Campionatul European de handbal feminin. Selecţionerul şi-a felicitat jucătoarele, după succesul obţinut în ultimele secunde.

România continuă să spere la calificarea în faza următoare a competiţiei, după ce a învins in extremis Spania. Bianca Bazaliu a marcat golul victoriei, în ultimele secunde ale partidei.

„Victoria cu Spania reprezintă un rezultat important pentru România, aspect ce generează încredere echipei în vederea următoarelor meciuri. Îmi felicit fetele pentru faptul că nu au cedat și au crezut în victorie până în ultima secundă, totodată vreau să mulțumesc suporterilor care ne-au susținut și ne dorim să le oferim în continuare motive de bucurie.

Trebuie să rămânem echilibrați și concentrați pentru următorul meci, să jucăm cu inima pentru suporterii echipei naționale în meciul cu Muntenegru. Mă bucură atitudinea, angajamentul echipei și faptul că avem sportive care se pot lupta la cel mai înalt nivel. Acest rezultat confirmă atmosfera pozitivă din cadrul lotului, lucru care îmi conferă încredere absolută în potențialul acestei echipe”, a declarat Florentin Pera, citat de Digi Sport.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie Vezi toate știrile
Pe același subiect
România, în cursa pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin
Handbal • 26 oct., 18:23
România, în cursa pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026! Cinci federaţii au depus candidaturile
Jucătoarele din naționala Norvegiei, în timpul finalei cu Danemarca
Handbal • 20 nov., 23:21
Norvegia a cucerit al 9-lea titlu de campioană europeană, după o finală dramatică cu Danemarca! Muntenegru a câștigat bronzul
Cristina Neagu, în timpul unui interviu la revenirea în România
Handbal • 17 nov., 19:39
Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la națională: „Calificarea la Jocurile Olimpice” + L-a contrazis pe președintele FRH
Cristina Neagu, în timpul meciuluI România - Muntenegru 34-35
Handbal • 16 nov., 15:30
FRH depune memoriu după România – Muntenegru 34-35! Constantin Din, reacție de ultimă oră: „Suntem în discuții cu Federația Europeană!”
România a fost învinsă de Muntenegru, la Campionatul European de handbal feminin
Handbal • 16 nov., 11:12
Motivul incredibil pentru care FRH încă nu a depus memoriu împotriva arbitrajului, după finalul controversat din România – Muntenegru 34-35