Închide meniul

România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024! Cristina Neagu&Co, favorite la calificare

Viviana Moraru Publicat: 20 aprilie 2023, 18:56

Reclamă
România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024! Cristina Neagu&Co, favorite la calificare

România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024

Jucătoarele României, la finalul unui meci/ Hepta

România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024. Cristina Neagu şi coechipierele ei vor avea o misiune facilă, cel puţin pe hârtie, şi sunt favorite să obţină biletele pentru turneul final european de anul viitor. Româncele se vor duela în grupa de calificare cu Grecia, Croaţia şi Bosnia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la startul calificărilor pentru EURO 2024, România va participa la Campionatul Mondial, la finalul acestui an.

România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în Grupa 1, cu reprezentativele Bosniei, Greciei şi Croaţia, în preliminariile Campionatului European din 2024, conform tragerii la sorţi de joi, de la Zurich.

La tragerea la sorţi, România a făcut parte din urna a doua valorică, şi a evitat echipe precum Olanda, Franţa sau Suedia, care se aflau în prima urnă valorică.

Cum arată grupele preliminare:

Reclamă

1 – Bosnia Grecia, România, Croaţia;

2 – Israel, Ucraina, Slovacia, Germania;

3 – Finlanda, Portugalia, Cehia, Olanda;

Reclamă 4 / 0/3

4 – Letonia, Italia, Slovenia, Franţa;

5 – Azerbaidjan, Lituania, Macedonia de Nord, Spania;

6 – Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru;

7 – Luxemburg, Insulele Feroe, Islanda, Suedia;

8 – Kosovo, Polonia, Danemarca.

Campionatul European din 2024 va fi primul cu 24 de echipe la start.

Sunt calificate direct gazdele Elveţia, Austria şi Ungaria, alături de deţinătoarea trofeului, Norvegia. Pentru celelalalte 20 de locuri se vor lupta 31 de echipe, inclusiv România.

Reclamă

Din cele şapte grupe de câte patru echipe şi una de trei, se vor califica la turneul final primele două clasate şi alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, anunţă news.ro.

Turneul final va avea loc între 28 noiembrie – 15 decembrie 2024, cu finalele programate la Viena. Primele două etape din calificări se vor disputa între 11-15 octombrie 2023, iar ultima etapă va avea loc în 7 aprilie 2024.

România s-a calificat la Campionatul Mondial

România s-a calificat la Campionatul Mondial, competiţie care se va desfăşura la finalul acestui an! Cristina Neagu&Co au obţinut o victorie fără emoţii cu Portugalia, în returul duelului din play-off-ul pentru calificarea la turneul final mondial, scor 28-24.

Celelalte echipe calificate la turneul final, după disputarea meciurilor din play-off, sunt Serbia, Ungaria, Polonia, Slovenia, Germania, Cehia, Spania, Ucraina şi Croaţia.

Campionatul Mondial de handbal feminin se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 17 decembrie, şi va fi găzduit de trei ţări, Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Europa are 16 locuri alocate, iar şase dintre acestea au fost ocupate direct de echipele naţiunilor gazdă, cărora li s-au alăturat Muntenegru, Franţa şi Olanda, în urma clasărilor la CE2022.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, iar în 2023 va fi pentru a 26-a oară.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:44 PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare! 23:43 FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului 23:32 Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume 23:17 Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci” 23:16 Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2” 22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului Vezi toate știrile
Citește și