Închide meniul

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene: „Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2023, 16:31

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene: „Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene

Lăcrămioara Perijoc, la revenirea în ţară / Antena Sport

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene. Sportiva din România a cucerit medalia de argint în competiţia de box, categoria 54 kg, la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Perijoc a revenit luni în România şi a oferit câteva declaraţii la aeroport. Ea a fost învinsă în finala pentru aur de Stanimira Rahimova din Bulgaria. Până în ultimul act, ea a trecut de Zeynab Rahimova, Ana Khunjua, Sandra Drabik şi Hatice Akbaş, potrivit news.ro.

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene: „Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie”

Ea a fost aşteptată la Otopeni de loturile naţionale de fete şi băieţi şi a declarat că vrea să obţină medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Multumesc frumos pentru susţinere şi că am reuşit să mă calific la Olimpiadă. Sunt foarte fericită şi extrem de recunoscătoare pentru această medalie. Cel mai important e că am obţinut biletele la Olimpiadă. Revanşa a fost un bonus, medalia un alt bonus. E normal să fie obstacole. Nu poţi să treci prin ploaie fără să te uzi, cum se zice. Au fost câteva obstacole, am trecut peste. După acea accidentare am revenit mai puternică. Când am ajuns la meciul pentru medalii, scopul a fost să obţin acel bilet. După care, scopul final a fost să câştig finala. Nu a fost a mea, dar am urcat cât am putut de mult. Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie.

Ultima carte citită este Creierul în Extaz, pe care am terinat-o la competiţia asta. Am început-o în prima zi şi am terminat-o astăzi. Am avut momente în care am simţit că îmi trăiesc visul cu adevărat. Cărţile m-au şi format ca om, m-au educat, m-au ajutat să mă descoper. Am câteva planuri şi pentru ai mei, aş vrea să îi iau în braţe. Boxul este cel mai frumos sport, mi-a adus cele mai frumoase împliniri. De acum câţiva ani în urmă mă visez cu medalia la gât de la Olimpiadă. Cred că voi reuşi să fac această performanţă pentru România”, a spus Lăcrămioara Perijoc la sosirea în ţară.

Reclamă

Lăcrămioara Perijoc, medalie de argint la box la Jocurile Europene

La Jocurile Europene, la total, România are 17 medalii – 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz. Lăcrămioara Perijoc îşi asigurase încă de când a acces în semifinalele Jocurilor Europene calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Lăcrămioara Perijoc a devenit al treilea sportiv român calificat la JO 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, şi înotătorul David Popovici, care a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni. Jocurile Europene constituie criteriu de calificare pentru JO 2024, iar pugiliştii români care ating semifinalele obţin biletele pentru JO 2024.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 Vezi toate știrile
Citește și