Închide meniul
Video

Loredana Toma, după cele 3 medalii de aur de la Campionatele Europene, exclusiv în AntenaPLAY: „Nivelul meu e un pic mai mare decât europeanul”

Dan Roșu Publicat: 20 aprilie 2023, 13:21

Loredana Toma, după cele 3 medalii de aur de la Campionatele Europene, exclusiv în AntenaPLAY

Loredana Toma, la revenirea în România / Antena Sport

  • Loredana Toma e cvintuplă campioană europeană
  • Toma a câştigat 3 medalii la categoria 71 de kilograme

Loredana Toma a revenit în România după cele 3 medalii de aur câştigate la Campionatele Europene, exclusiv în AntenaPLAY, la categoria 71 de kilograme. Toma şi-a adjudecat al cincilea titlu european al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toma (27 de ani) a plâns la ceremonia de premiere şi e cu gândul la Campionatul Mondial din septembrie, dar şi la Jocurile Olimpice de la Paris. Loredana şi-a făcut deja calculele: trebuie să ridice 260 de kilograme pentru medalia de aur.

Loredana Toma, după cele 3 medalii de aur de la Campionatele Europene

„Asta e doar o confirmare. E al cincilea titlu pe care îl câştig la europene la senioare, dar obiectivul meu este campionatul mondial. Mi-a fost greu să urc în categorie. Aveam 4 kilograme sub categorie. Am reuşit pentru că nivelul meu e un pic mai mare decât europeanul.

Reclamă

Nu mi-am imaginat că voi ajunge la numărul 5 la europene, visam la unul. Mai este loc, se pare. Am confirmat anul trecut că sunt cea mai bună din lume. Ne pregătim pentru campionatul mondial din septembrie, acolo vrem să ridicăm mai mult. La jocurile olimpice trebuie să ridic 255 -260 de kilograme, ce am făcut anul trecut la mondiale. Sunt nişte greutăţi destul de mari. E o bucurie să fiu numită cea mai bună halterofilă din istoria României.

Nu am riscat, am fost la 90% acum. Obiectivul a fost aurul, nu rezultatul. Cu 4 kilograme de masă musculară în plus ridic mult mai mult. Am încercat să mănânc. Am mâncat pui cu orez în cantităţi industriale. Care Paşte? Nu am simţit Paştele de niciun fel. Nu voi recupera Paştele, nu prea mă dau în vânzt după cozonac. E aproape imposibil să ratez Jocurile Olimpice, trebuie să îmi bată zece fete rezultatele.

Reclamă

Psihicul meu încă este zdruncinat. Încerc să nu mă gândesc aşa departe. Am acasă un suport care e plin cu medalii. Acasă am doar medaliile de la Campionatele Europene. Restul, de la junioare şi naţionale sunt la mama, la Botoşani”, a spus Toma, la revenirea în ţară.

Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur la categoria olimpică 71 kg

Loredana Toma a câştigat miercuri trei medalii de aur la categoria olimpică 71 de kg din cadrul Campionatelor Europene de Haltere de la Erevan (Armenia).

Loredana Toma a ridicat 110 kg pentru prima medalie de aur, cea de la stilul smuls; a urmat medalia de aur la stilul aruncat, cu 130 de kg şi aurul de la total – 240 kg.

Reclamă 4 / 0/3

Loredana Toma (27 de ani) se află la a cincea medalie de aur cucerită în carieră la Campionatele Europene.

În decembrie 2022, Loredana Toma a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Haltere de la Bogota.

La Campionatele Europene de la Erevan, România a cucerit până acum 14 medalii: 9 de aur, 3 de argint şi două de bronz.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Programul românilor la Cupa Mondială de haltere
Alte sporturi • 11:53
Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie
Cupa Mondială de haltere e live în AntenaPLAY
Alte sporturi • 27 mart., 9:18
Cupa Mondială de haltere e live în AntenaPLAY. România luptă pentru medalii şi pentru calificarea la Jocurile Olimpice
Loredana Toma a dezvăluit că s-a confruntat cu depresia! Mărturisiri emoţionante ale campioanei europene
Alte sporturi • 29 feb., 22:50
Loredana Toma a dezvăluit că s-a confruntat cu depresia! Mărturisiri emoţionante ale campioanei europene
Momentul emoţionant în care s-a intonat imnul României pentru Loredana Toma
Alte sporturi • 16 feb., 19:10
Momentul emoţionant în care s-a intonat imnul României pentru Loredana Toma, LIVE în AntenaPLAY
Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere, LIVE în AntenaPLAY
Alte sporturi • 16 feb., 18:51
Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere, LIVE în AntenaPLAY