Închide meniul

Loredana Toma, înaintea Campionatelor Europene de haltere: „Nu mă tem de nimeni!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 aprilie 2023, 20:20

Reclamă
Loredana Toma, înaintea Campionatelor Europene de haltere: „Nu mă tem de nimeni!

Loredana Toma, mesaj războinic înaintea Campionatelor Europene de haltere

Loredana Toma, interviu eveniment pentru Antena Sport

Loredana Toma, înaintea Campionatelor Europene de haltere. Loredana Toma, multiplă campioană mondială şi europeană la haltere, are ca obiectiv la Campionatele Europene de la Erevan (Armenia) câştigarea celui de-al cincilea titlu european, chiar dacă afirmă că adversarele sale vor fi destul de puternice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Loredana Toma va pleca marţi la Erevan, urmând să concureze la Europene la categoria olimpică 71 de kg.

Loredana Toma, înaintea Campionatelor Europene de haltere

„Am adversare tari din Italia, din Anglia. Nu mă tem însă de nimeni. Dacă voi cuceri titlul continental, acesta va fi cel de-al cincilea”, a declarat Loredana Toma, conform paginii de Facebook a Clubului Sportiv Rapid, la care este legitimată.

Loredana Toma va fi însoţită la Erevan şi de antrenorul Marius Ulăreanu, care face parte şi din staff-ul tehnic al lotului naţional de haltere. Tehnicianul s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte cucerirea celui de-al cincilea titlu european.

Loredana este foarte motivată, acum, înainte de plecarea spre Erevan. Ea are o mentalitate de învingător. Merge întotdeauna doar să câştige, nu acceptă să piardă. Ne rugăm la Dumnezeu să fie sănătoasă, să nu aibă niciun fel de dureri. Mergem să cucerim cel de-al cincilea titlu european. Ar fi o premieră. Loredana a cucerit titlul de campioană a Europei la categoriile 63 şi 64 de kilograme. Acum concurează, ca şi la Mondialele din Columbia, la 71 de kilograme, categorie olimpică. Am început antrenamentele pentru Campionatele Europene imediat după ce ne-am întors de la Mondiale. Clubul Sportiv Rapid ne-a satisfăcut toate cerinţele, ne-a asigurat toate condiţiile. Nu pot da o notă Clubului Rapid. 10 ar fi prea mică! Fireşte, şi Federaţia Română de Haltere ne-a susţinut şi ne susţine în continuare„, a declarat Marius Ulăreanu, conform agerpres.ro.

Reclamă

După titlurile de campioană mondială de la Bogota, la finalul anului trecut, Toma a urmat un amplu program de pregătire la Complexul Sportiv Snagov.

Plecam sâmbăta după-amiază pentru a reveni a doua zi la Snagov. Au fost evadări binevenite. Mai schimbam patul, televizorul! Era important pentru mine. Fizic mă simt puţin obosită înaintea plecării spre Erevan. E normal după un asemenea program de pregătire, dar îmi voi reveni. Nu fizicul contează! Sau, mă rog, contează, dar mult mai important pentru un sportiv de performanţă îl reprezintă psihicul. Stau bine şi la acest capitol. Sincer, încă se simte efortul depus pentru şi la Campionatul Mondial din decembrie anul trecut. Am pregătit acea competiţie un an şi jumătate„, a afirmat Loredana Toma.

Campioana mondială afirmă că nu a mai petrecut Paştele acasă în ultimii 10 ani, aflându-se tot timpul în cantonament sau la competiţii.

Reclamă 4 / 0/3

Când am petrecut ultima oară Paştele acasă?! Cred că niciodată în ultimii zece ani! Întotdeauna în această perioadă sunt competiţii importante, în special Campionatul European. Asta e„, a mai spus Loredana Toma.

Vineri, 14 aprilie, după sosirea în Armenia, Loredana Toma va fi premiată de forul european pentru titlul de cea mai bună halterofilă a Europei în 2022.

Merită din plin acest titlu. Loredana e o fată de aur, un exemplu pentru mulţi, sportivi sau doar simpatizanţi ai sportului. Unul dintre cele mai importante obiective le reprezintă Campionatele Mondiale din acest an, din Arabia Saudită, competiţie care va fi organizată în septembrie. Atunci avem ca obiectiv şi doborârea recordului mondial la stilul smuls, record care îi aparţine Loredanei. Ea nu mai poate pierde calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor nici matematic. Doamne fereşte de altele„, a punctat Marius Ulăreanu.

Cea de-a 101-a ediţie a Campionatelor Europene de haltere va avea loc în perioada 15-23 aprilie la Erevan (Armenia).

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere. Halterofila din România a cucerit două medalii de aur. Sportiva română Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total.

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

Reclamă

România a încheiat Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă Vezi toate știrile
Citește și