Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Magdalena Rusu, mesaj pentru ministrul Eduard Novak: “Să-i dea jumătate din cecul lui David Popovici”

Cosmin Cioboată Publicat: 13 octombrie 2022, 11:51

Reclamă
Magdalena Rusu, mesaj pentru ministrul Eduard Novak: “Să-i dea jumătate din cecul lui David Popovici”

Magdalena Rusu i-a transmis un mesaj ministrului Eduard Novak

Magdalena Rusu a câștigat aurul la 8+1 feminin, la Campionatul Mondial de canotaj / Hepta

Magdalena Rusu a avut un mesaj pentru Eduard Novak, după ce ministrul Sportului a “uitat” cecul pentru sportivii români care au câștigat 4 medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj, din această vară. Magdalena este una dintre sportivele care au pus umărul la triumful de la proba de 8+1 feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Magdalena Rusu a fost invitată la emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel, și a vorbit despre momentul în care lotul de canotaj al României a ajuns la aeroportul Henri Coandă și a fost întâmpinat de ministrul Sportului, Eduard Novak.

Magdalena Rusu, mesaj pentru Eduard Novak

Novak i-a felicitat pe campionii României, însă “a venit total nepregătit” din punct de vedere al premiilor, așa cum l-a “înțepat” Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

După episodul respectiv s-a făcut o comparație cu modul în care a fost întâmpinat David Popovici, după ce a devenit campion european la natație. După performanța fabuloasă a înotătorului român, Guvernul l-a răsplătit cu un cec în valoare de 200.000 de euro.

Magdalena Rusu și-ar fi dorit ca măcar Simona Radiș să fie premiată de Novak, ținând cont de efortul uriaș făcut la Campionatul Mondial de la Racice. Simona a câștigat aurul atât la dublu rame, cât și la 8+1 feminin.

Reclamă

Magdalena i-a transmis lui Novak că nu este târziu să-i ofere Simonei un cec separat, în valoare de 100.000 de euro, jumătate din premiul lui David Popovici.

“(N.r. – Te așteptai să primiți și voi un cec?) Sincer, nu. Eu una, nu mă așteptam. Dar îmi doream foarte mult pentru Simona. A câștigat două medalii de aur. A făcut un lucru fantastic. N-a venit (n.r. – premiul), dar vreau să zic ceva despre acest lucru. Lumea n-ar trebui să fie așa de frustrată.

David Popovici este al doilea sportiv din lume care realizează această performanță. Guvernul l-a răsplătit și înțeleg acest lucru. Și Simona ar fi meritat și îi doresc să-i dea Guvernul și ei măcar jumătate din cât i-au dat lui David. Dar să nu-l mai privească pe David cu ochi răi (n.r. – unii oameni).”, a spus Magdalena Rusu, la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

 

Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak

Elisabeta Lipă i-a atras atenţia lui Eduard Novak în privinţa modului în care i-a aşteptat pe sportivii care au câştigat patru medalii de aur. A făcut comparaţie cu modul în care a fost primit David Popovici, cu un cec de 200.000 de euro.

„Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit, dar, vă credem. Astăzi, mă așteptam să veniți cu un carton pe care să scrie ceva frumos acolo, dar vă înțeleg. Noi am venit foarte repede și se tipărește mai greu. Dar, în cel mai puțin timp, sunt convinsă.

La întâlnirea pe care am avut-o cu prim-ministrul după performanțe, a spus că vom avea tot sprijinul Guvernului, pentru că în afară de răsplata pe care acești sportivi o merită, canotajul merită și o pistă. Avem nevoie de sprijinul ministrului, președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv român, avem nevoie de sprijinul ministrului mediului, ministrului dezvoltării, pentru că avem 99% șanse să avem această pistă olimpică pe raza orașului Pantelimon.

Și cred că este cea mai mare mândrie pentru noi să concurăm acasă la noi și românii să trăiască bucuria. Federația Română de Canotaj se poate lăuda cu un palmares bogat, pentru că această competiție încheie anul competițional. Greu. Toate competițiile sunt extrem de grele”, a declarat Elisabeta Lipă, în luna

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și