Închide meniul

Max Verstappen, în pole-position la Montreal. Olandezul este favorit în Marele Premiu al Canadei

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 18 iunie 2023, 10:31

Max Verstappen, în pole-position la Montreal. Olandezul este favorit în Marele Premiu al Canadei

Max Verstappen pole-position Montreal

Max Verstappen, la finalul unei curse/ Profimedia

Max Verstappen, în pole-position la Montreal! Pilotul celor de la Red Bull Racing va porni de pe prima poziție a grilei în cursa de la Montreal. Marele Premiu al Canadei reprezintă a opta etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Verstappen a reușit să obțină prima poziție în grilă după ce a reușit cel mai bun timp în calificări (25.858 secunde), după o sesiune desfășurată în condiții nefavorabile. Piloții au fost supra-solicitați din cauza ploii torențiale și a ceții.

Max Verstappen, în pole-position la Montreal. Cum arată clasamentul calificărilor

S-a aflat clasamentul final al calificărilor, pentru Marele Premiu al Canadei, de la Montreal. Astfel, Max Verstappen va pleca din pole-position la cursa din aceast seară. Poziția a doua a fost ocupată de Nico Hulkenberg, de la Haas, iar poziția a 3-a de Fernando Alonso, de la Aston Martin. Pe locurile 4 și 5 au terminat cei doi piloți de la Mercedes, Lewis Hamilton și George Russel, care au fost urmați de Esteban Ocon, de la Alpine și de Lando Norris, de la McLaren.

Această sesiune de calificări a fost cu ghinion însă pentru echipa Ferrari. Carlos Sainz a încheiat calificările abia pe poziția a 8-a, în timp ce, celălalt pilot al Scuderiei , Charles Leclerc, a ocupat locul 11.

Calificările nu au fost însă lipsite de evenimente. La câteva ore după finalizarea acestora, Nico Hulkenberg a fost penalizat pentru o încălcare a regulamentului. Acesta a efectuat o manevră ilegală, în timp ce steagul roșu era fluturat, după accidentul suferit de Oscar Piastri, unul dintre piloții McLaren. Astfel, Nico a picat pe locul 5 în clasamentul calificărilor, iar Fernando Alonso și Lewis Hamilton au urcat pe locurile 2, respectiv 3.

Reclamă

Sergio Perez are încredere că poate deveni campion mondial în Formula 1: „Nu sunt un pilot bun doar pe circuitele stradale!”

„Motivul pentru care sunt atât de puternic pe circuitele stradale e reprezentat de abilitatea mea de a avea mai multă încredere în mașină față de sezoanele precedente. Nu văd de ce nu aș putea face asta și pe restul circuitelor, nu sunt un pilot bun doar pe circuitele stradale.

Cred că atunci când pilotezi pe un circuit stradal, trebuie să fii foarte hotărât în cursă și să te descurci bine cu presiunea. Nu esti lăsat să faci greșeli pe un circuit de acest fel.

Până la urmă, am câștigat la Baku pentru că am fost foarte rapid, nu contează ce fel de pistă e. Dacă am putut face asta la Baku, sunt convins că pot face la fel oriunde”, a declarat Sergio Perez, potrivit autosport.com.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul general al piloților, în Formula 1

1. Max Verstappen, Red Bull Racing – 170 puncte

2. Sergio Perez, Red Bull Racing – 117 puncte

3. Fernando Alonso, Aston Martin – 99 puncte

4. Lewis Hamilton, Mercedes – 87 puncte

5. George Russel, Mercedes – 65 puncte

6. Carlos Sainz, Ferrari – 58 puncte

7. Charles Leclerc, Ferarri – 42 puncte

Reclamă

8. Lance Stroll, Aston Martin – 35 puncte

9. Esteban Ocon, Alpine – 25 puncte

10. Pierre Gasly, Alpine – 12 pucte

11. Lando Norris, McLaren – 12 puncte

12. Nico Hulkenberg, Haas – 6 puncte

13. Oscar Piastri, McLaren – 5 puncte

14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo – 4 puncte

15. Zhou Guanyu, Alfa Romeo – 4 puncte

16. Yuki Tsunoda, Alphatauri – 2 puncte

17. Kevin Magnussen, Haas – 2 puncte

18. Alexander Albon, Williams – 1 punct

19. Nyck De Vries, Alphatauri – 0 puncte

20. Logan Sargeant, Williams – 0 puncte

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și