Închide meniul

Naţionala României de polo, victorie extraordinară! Băieţii noştri au învins campioana olimpică!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 iulie 2023, 20:37

Naţionala României de polo, victorie extraordinară! Băieţii noştri au învins campioana olimpică!

Naţionala României de polo, victorie extraordinară

Naţionala României, într-un meci de polo / Profimedia Images

Naţionala României de polo a obţinut o victorie extraordinară în faţa naţionalei Serbiei, campioană olimpică en-titre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a învins Serbia cu 17-14 (7-4, 3-3, 3-4, 4-3), în meciul pentru locurile 5-8 de la Cupa Mondială din SUA.

Naţionala României de polo, victorie extraordinară

Învinşi în sferturile de finală cu 20-2 de către Italia, băieţii noştri şi-au revenit rapid şi au izbutit o victorie mare împotriva Serbiei.

Pentru naţionala noastră au marcat Tudor Fulea (5 goluri), Vlad Georgescu (4 goluri), Andrei Neamţu (3 goluri), Andrei Prioteasa (2 goluri), Levente Vancsik (2 goluri) şi Francesco Iudean (1 gol). Vlad Georgescu a fost declarat omul meciului.

România urmează să întâlnească Grecia în meciul pentru locurile 5-6. Partida va avea loc luni, de la ora 01:00 (ora României). Finala Campionatului Mondial este Spania – Italia. Ungaria şi SUA vor juca pentru locurile 3-4.

Reclamă

România, locul 14 pe medalii la Jocurile Europene

România a terminat pe locul 14 pe medalii Jocurile Europene de la Cracovia. Clasarea a venit după ce a pierdut finala mică a probei masculine de dublu din concursul de teqball. România a totalizat 6 medalii de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pubilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România a participat la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Reclamă 4 / 0/3

Apor Gyorgydeak şi Szabolcs Ilyes au ratat medalia de bronz la teqball

În ultima probă a delegaţiei României, perechea masculină de dublu Apor Gyorgydeak/Szabolcs Ilyes a fost învinsă în finala pentru bronz la teqball de cuplul polonez Adrian Duszak/Marek Pokwap cu 2-1 (12-1, 8-12 12-10).

Italia a ocupat primul loc în clasamentul general final pe medalii, cu 30-26-38, urmată de Spania, 20-15-19, Ucraina, 20-11-8, etc.

La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5.

Lăcrămioara Perijoc, medalie de argint la box la Jocurile Europene! „Echipa din spatele meu e secretul succesului”

Lăcrămioara Perijoc a câştigat, sâmbătă, medalia de argint în competiţia de box, la categoria 54 kg, la Jocurile Europene Cracovia Malopolska.

Perijoc a fost învinsă în finală de sportiva din Bulgaria Stanimira Petrova. Românca a trecut în primul tur de azera Zeynab Rahimova, în optimi de georgiana Ana Khunjua, în sferturi de poloneza Sandra Drabik şi în semifinale de turcoaica Hatice Akbaş, relatează news.ro.

Azi atât am putut, dar sunt mulţumită că mi-am atins un obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, şi am urcat pe podium pentru Team Romania. Echipa din spatele meu e secretul succesului. Le mulţumesc antrenorilor Mihaela şi Adrian Lăcătuş şi colegelor mele”, a declarat imediat după finală Lăcrămioara Perijoc, potrivit COSR.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și