Închide meniul
VIDEO

Prima reacţie a lui David Popovici după ce a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa. „Spiritul competitiv din mine urla: ‘Câştigă, trebuie să câştigi!'”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 noiembrie 2021, 23:10

Prima reacţie a lui David Popovici după ce a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa. „Spiritul competitiv din mine urla: Câştigă, trebuie să câştigi!'

David Popovici, desemnat cel mai bun tânăr jucător al Europei, din 2021

Profimediaimages

David Popovici este câștigătorul Premiului Piotr Nurowski. Reuşita a fost recompensată şi cu o bursă de formare de 15.000 de euro. Este primul român care a fost recompensat cu o astfel de distincţie. Larisa Iordache a fost aproape să dea lovitura în 2012, dar s-a clasat pe poziţia a doua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv din Europa

Mă bucur că am câştigat, mă simt bine. Pe măsură ce ne apropiam de anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât pentru că lumea mi-a spus că am ţinut un discurs bun. Nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine dicta şi urla: ‘Câştigă, trebuie să câştigi!’. Aşa că, mă bucur că s-a întâmplat„, a declarat David Popovici într-un interviu acordat pentru COSR.

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul European de natație de la Kazan, în proba de 200 metri liber. La doar 17 ani, Popovici a stabilit și un nou record național. Puștiul-minune a încheiat proba cu timpul 1:42.12, acesta fiind un nou record naţional.

La final, David Popovici a avut un mesaj special pentru toți cei care l-au încurajat. ”Vă mulţumesc tuturor pentru încurajări şi suport. Mândru că sunt român!”, a postat campionul european pe Facebook.

Reclamă

În acest an, Popovici a fost autorul unui transfer de necrezut. A venit la Dinamo chiar de la rivala CSA Steaua. El este curtat de colegii importante din Statele Unite ale Americii, dar pentru moment preferă să continue pregătirea în țară.

Citește și:

Bursă uriaşă primită de David Popovici

Cel mai bun tânăr sportiv din Europa e David Popovici! Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021. Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism .
Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă. Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat„, a fost anunţul făcut de COSR.

Recomandări
  • David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv al Europei din 2021
  • Prima reacţie a înotătorului de 17 ani

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și