Închide meniul

Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta!

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 iunie 2022, 20:00

Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta!

David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici, dublu campion mondial / Profimedia

David Popovici a devenit campion mondial și la proba de 100 metri liber, la Budapesta, și a intrat în istoria natației. Sportivul român a doborât un record senzațional, vechi de 49 de ani. Presa internațională a reacționat prompt după succesul fantastic al tânărului de 17 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici este dublu campion mondial. Înotătorul român a câștigat atât proba de 200 metri liber, cât și pe cea de 100 metri liber, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta

În proba de 100 metri liber, de miercuri seară, Popovici l-a întrecut dramatic pe francezul Maxime Grousset, cu 6 sutimi.

Presa din Franța a reacționat după cursa nebună de la Budapesta, după ce David Popovici a cucerit medalia de aur.

Primii au fost jurnaliștii francezi, care l-au urmărit intens pe sportivul lor, Grousset:

Reclamă

„Maxime Grousset a câștigat medalia de argint miercuri la 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani)”, a scris celebra publicație L’Equipe.

„A fost aproape! Maxime Grousset se afla pe prima poziție cu 15 metri înainte de perete (n.r. – de final), dar în cele din urmă a fost depășit de Popovici. A câștigat medalia de argint, la 6 sutimi de aur.”, au notat și jurnaliștii RMC Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Succesul colosal al lui David Popovici a ajuns și în atenția englezilor de la The Times, care l-au supranumit pe român drept „noua torpilă”:

„Vi-l prezentăm pe David Popovici, ‘noua torpilă’ care poate schimba fața stilului liber”, a titrat renumita publicație din Marea Britanie.

 

Și presa din Germania a avut cuvinte uriașe la adresa lui David Popovici:

„Fenomenul din România, David Popovici, a câștigat la secundă titlul mondial la Campionatele de natație”, a notat publicația germană nieuwsblad.be.

Reclamă

David Popovici, prima reacţie după ce a devenit dublu campion mondial

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. A încheiat la numai 6 sutimi în fața lui Maxim Grousset.

Cred că sunt mai mândru de cursa de 200 de metri. Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Popovici Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar

Recomandări
  • David Popovici a devenit dublu campion mondial, la Budapesta
  • Cum a reacționat presa internațională

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 22:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet Vezi toate știrile
Citește și