Închide meniul

Reacție vehementă după vestea că David Popovici va primi 1 milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului: “De ce să-i fie dați de acolo? Ce urgență e asta?”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 iunie 2022, 10:27 / Actualizat: 24 iunie 2022, 11:58

Reacție vehementă după vestea că David Popovici va primi 1 milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului: “De ce să-i fie dați de acolo? Ce urgență e asta?”

David Popovici, testat antidoping după performanţele reuşite la Campionatul Mondial

David Popovici, dublu campion mondial la natație/ Profimedia

Cristian Tudor Popescu a oferit o reacție vehementă după vestea că David Popovici va primi 1 milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului. Celebrul jurnalist român a pus “tunurile” pe premierul Nicolae Ciucă, atrăgând atenția că suma respectivă ar fi trebuit să fie pregătită în prealabil de Guvernul României, separat de Fondul de rezervă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristian Tudor Popescu a avut un mesaj acid la adresa politicenilor români care s-au declarat mândri de performanța uriașă a lui David Popovici. Sportivul de 17 ani a devenit dublu campion mondial la natație și a egalat un record fabulos vechi de 49 de ani.

CTP, reacție vehementă după vestea că David Popovici va primi 1 milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului

Pentru realizările sale unice din țara noastră, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul îl va răsplăti pe David cu 1 milion de lei (200.000 de euro), sumă care va fi extrasă din Fondul de Rezervă.

CTP nu înțelege de ce Nicolae Ciucă a trebuit să apeleze la Fondul de Rezervă, destinat situațiilor de urgență sau a urmărilor unor calamități.

Jurnalistul consideră că suma respectivă ar fi trebuit să fie pregătită în prealabil de conducătorii statului cu scopul răsplătirii unor astfel de performanțe remarcabile din sportul românesc.

Reclamă

“Cum adică din Fondul de Rezervă? De ce trebuie să recurgă domnul Ciucă la Fondul de rezervă? Fondul de rezervă e pentru situații grave, calamități, intervenții de urgență. Ce e urgență și calamitate în ce a făcut David Popovici?

Banii ăștia, mulți sau puțini, de ce să-i fie dați dintr-un Fond de rezervă? De ce nu erau pregătiți? De asta am spus că Popovici e un miracol, pentru că nimeni nu aștepta lucrul acesta dintre politicieni”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru B1 TV.

„Astăzi (n.r. – 23 iunie) în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa de guvern.

Reclamă 4 / 0/3

Cristian Tudor Popescu, declarație acidă după ce David Popovici a intrat în istoria sportului

Gazetarul i-a atacat pe politicienii care vor să își facă un capital de imagine prin asocierea cu performanța uluitoare a puștiului de 17 ani.

”Eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnul Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ‘Ne-a făcut să fim mândri David Popovici’.

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului
Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făcut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș fi mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunci să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a spus CTP, pentru B1 TV.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și