Închide meniul

Robert Glinţă, locul 5 în finala la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Nataţie

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 25 iunie 2022, 19:10 / Actualizat: 12 februarie 2024, 20:44

Robert Glinţă, locul 5 în finala la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Nataţie

Robert Glință concuerează pentru România

Robert Glință, în timpul unei probe / Profimediaimages

Update: Robert Glinţă a terminat pe locul 5 în finala la 50 de metri spate, după ce Ress și-a recuperat medalia de campion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Știrea inițială

Robert Glinţă a încheiat pe locul 4 în finala la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Nataţie. Înotătorul român a terminat competiţia pe locul 5, însă americanul Justin Ress, ocupantul primului loc, a fost descalificat!

Robert Glinţă, locul 5 în finala la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Nataţie

Update 19.06: Robert Glință a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatul Mondial de Natație. 24.57 a fost timpul obținut de înotătorul român, care a terminat la 6 sutimi de podium.

Justin Ress a terminat pe primul loc, cu 24.12 secunde, însă a fost descalificat după video arbitraj. Astfel, Hunter Armstrong, a urcat pe locul 1 şi a fost declarat câştigător.

Reclamă

Update 19.00: A început finala la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Nataţie.

Finala la 50 de metri spate poate fi văzută LIVE VIDEO AICI.

Robert Glință a terminat pe locul 8 în finala probei de 100 metri spate la Campionatul Mondial de natație. 53 de secunde și 63 de secunde a fost timpul obținut de înotătorul român. Cursa a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon, care a scos 51 de secunde și 60 de sutimi.

Reclamă 4 / 0/3

Acum, Glinţă va lupta pentru medalia de aur, de data aceasta în finala la 50 de metri spate. Sportivul nostru a fost încurajat de David Popovici, dublu campion mondial.

„Succes, Robert! Mândru de tine!”, a fost mesajul lui David Popovici pentru bunul său prieten.

Robert Glinţă s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie

Per total, timpul lui Glinţă este al şaselea al semifinalelor, 24 sec 54/100, scrie news.ro. Cel mai bun timp din semifinale a fost reuşit de americanul Justin Ress, 24 sec 14/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4×100 m liber a SUA.

Robert Glinţă a ocupat locul 8 în finala de la 100 m spate. România are două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici, la 100 m liber, respectiv 200 m liber.

David Popovici, dublu-campion mondial la 17 ani

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Reclamă

Șeful statului a hotărât să-l decoreze şi pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior, adaugă sursa citată.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și