Închide meniul

România, o nouă medalie de AUR la Campionatele Mondiale de Canotaj! Cozminciuc și Scripcariu, spectacol la dublu rame

Alex Ioniță Publicat: 25 august 2024, 22:36

Reclamă
România, o nouă medalie de AUR la Campionatele Mondiale de Canotaj! Cozminciuc și Scripcariu, spectacol la dublu rame

România, o nouă medalie de AUR la Campionatele Mondiale de Canotaj!

Simion Cozminciuc și Alexandru Scripcariu / Federația Română de Canotaj: Balint Czucz Photography

România a obținut o nouă medalie de AUR la Campionatele Mondiale de Canotaj! Simion Cozminciuc și Alexandru Scripcariu au făcut spectacol la proba de dublu rame masculin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot duminică, Bianca Camelia Ifteni a cucerit, la rândul ei, o medalie de aur la Campionatele Mondiale U19, la proba de schif simplu feminin.

România, o nouă medalie de AUR la Campionatele Mondiale de Canotaj!

După succesul acesteia, Simion Cozminciuc și Alexandru Scripcariu au făcut o cursă de senzație și au câștigat Finala A, a probei de dublu rame. Performanța acestora a fost lăudată de oficialii Federației Române de Canotaj.

„A urmat medalia de AUR în Finala probei de dublu rame masculin (JM2-). Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu au avut un finish extraordinar în Finala A, reușind să cucerească titlul mondial după o cursă plină de suspans și determinare.

Timpul cu care sportivii au ajuns la linia de sosire a fost de 07:03.69, podiumul fiind completat de Germania și Spania. Fotografii de la ceremonia de premiere. Felicitări, băieți!”, a notat Federația Română de Canotaj.

Reclamă
Reclamă

Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale U23 din Canada!

Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale U23 din Canada! Româncele au dominat finala de la dublu vâsle de la un capăt la altul.

„Aur mondial!

Canotoarele Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă au câștigat titlul mondial U23 la dublu vâsle la Campionatele Mondiale de Canotaj de la St. Catharines, Canada.

Reclamă

Româncele au dominat finala și au adus al doilea aur pentru România după cel de la patru vâsle feminin.

Bravoo, fetelor!”, a transmis COSR, pe Facebook.

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră. Sportiva română Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle – categorie uşoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada).

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) şi de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94).

Cozmiuc are două titluri europene în această probă, obţinute în 2022 şi 2023, şi unul mondial (2022). Ea şi încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie uşoară) şi trei europene, scrie agerpres.ro.

Ionela Cozmiuc şi soţul ei, Marius Cozmiuc, au fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris. Marius Cozmiuc a concurat în finala de la 8+1 masculin, în care România s-a clasat pe locul 5 la Paris.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:33 26 aug.

„Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!”

0:31 26 aug.

VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal

0:23 26 aug.

Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu”

0:16 26 aug.

Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul”

0:12 26 aug.

Florin Tănase, mesaj pentru Gigi Becali după Hermannstadt – FCSB 2-0: „Multe schimbări! Influențează!”

23:50

Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1

1 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 2 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 3 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 4 VIDEOPAOK – Panetolikos 2-0. Victorie clară pentru echipa lui Răzvan Lucescu. Panathinaikos – Levadiakos 1-0 5 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!” 6 Zeljko Kopic, după Dinamo – Universitatea Craiova 2-1: „Astea ne-au ajutat să luăm cele 3 puncte!” Ce a spus de transferuri
Citește și