Închide meniul
VIDEO

Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale. Nebunie totală în Africa de Sud!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 octombrie 2023, 15:29

Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale. Nebunie totală în Africa de Sud!

Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale

Câştigătorii Cupei Mondiale au fost aşteptaţi de mii de fani la revenirea în Africa de Sud / Profimediaimages

Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale. Starurile care au învins în finală Noua Zeelandă au fost aşteptate de mii de fani la aerport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O mulţime imensă de fani a întâmpinat campionii mondiali la rugby, componenţii naţionalei Africii de Sud, marţi dimineaţă, la aeroportul din Johannesburg, anunţă news.ro, care citează L’Equipe.

Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă

La trei zile după victoria din finala Cupei Mondiale în faţa Noii Zeelande (12-11), Springboks a avut parte de o primire triumfală la aeroport.

Într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare ale cvadruplei campioane mondiale, căpitanul Siya Kolisi, cu drapelul Africii de Sud pe umeri, iese în plină viteză pe porţile aeroportului pentru a ridica trofeul în faţa unei mulţimi uriaşe şi bucuroase îmbrăcate în culorile ţării.

Reclamă

Aplaudat frenetic şi stropit cu şampanie, sportivul le-a dat apoi Cupa Webb-Ellis coechipierilor săi Eben Etzebeth şi Bongi Mbonambi.

În ţară va avea loc un turneu de patru zile pentru a sărbători triumful şi a se prezenta preţiosul trofeu.

Reprezentativa Africii de Sud a câştigat, sâmbătă seară, pe Stade de France, pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby, a doua oară consecutiv. Sud-africanii au mai triumfat în 1995, 2007 şi 2019.

Reclamă 4 / 0/3

Africa de Sud a câştigat pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby

În finala de sâmbătă, Africa de Sud s-a impus cu 12-11 în meciul cu Noua Zeelandă. Cele două echipe au început în următoarele formule:

Noua Zeelandă: B. Barrett – Jordan, Ioane, J.Barrett, Tele’a, – Mo’unga, Smith – Cane (cap.), Savea, Frizell – S.Barrett, Retallick – Lomax, Taylor, De Groot.

Africa de Sud: Willemse – Arendse, Kriel, De Allende, Kolbe – Pollard, De Klerk – Du Toit, Vermeulen, Kolisi (cap.) – Mostert, Etzebeth – Malherbe, Mbonambi, Kitshoff.

În minutul 34, a primit cartonaş roşu Sam Cane, de la neo-zeelandezi. Învingătorii au punctat prin Handre Pollard, prin lovituri de pedeapsă în minutele 3, 13, 19 şi 34. Noua Zeelandă a reuşit un eseu în minutul 58, prin Barrett şi a avut două lovituri de pedeapsă – Richie Mo’unga ’17, ’38.

Finala a fost precedată de un show Mika, dar şi de celebrul haka al neo-zeelandezilor. La actuala ediţie a CM, printre adversarele sud-africanilor s-a numărat şi România. A fost 76-0 pentru sud-africani în faţa Stejarilor, în faza grupelor.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și