Închide meniul

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov. Cine sunt candidații la trofee

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 12 octombrie 2023, 9:10 / Actualizat: 12 octombrie 2023, 13:13

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov. Cine sunt candidații la trofee

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov. Un total de 52 de piloți vor lua startul în acest weekend, la Trofeul Audi Brașov, etapa finală a Trofeului Național Masters la Viteză în Coast, care va decide și numele celor doi campioni naționali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se anunță cea mai intensă luptă la titlu din ultimii ani atât la Categoria I, cât și la Categoria II, ultima destinată monoposturilor și prototipurilor. Traseul de concurs va fi amenajat pe Drumul Poienii din Brașov, cu start din zona Livada Poștei, un loc deja tradițional pentru iubitorii motorsportului din România.

La Categoria I, lupta se va da între Alexandru Pițigoi (Porsche 997), care are 83 de puncte, și Mihai Leu (Audi R8 GT3), cu 79 de puncte.

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov

Surpriză pe lista de start este Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care va fi și arbitru în lupta pentru titlu. Multiplul campion de raliuri are licență pentru tot sezonul și va puncta și în clasament. Pe un spectaculos Mitsubishi Evo, Călin Fagadar se anunță și el un reper al duelului din vârful vitezei în coastă.

Astfel, pentru a fi sigur de al patrulea titlu în această disciplină, Mihai Leu nu are altă opțiune decât să încheie pe prima poziție. În schimb, în cazul unei alte clasări a lui Leu, Pițigoi devine campion pentru a doua oară și cu locul 2 sau 3.

Reclamă

La Categoria II, cea dedicată monoposturilor și prototipurilor, nu mai puțin de 5 piloți au șanse matematice la titlu, însă 3 dintre aceștia sunt în lupta decisivă. Jerome France (Nova Proto) și Octavian Ciovică (Radical SR8) au câte 62 de puncte, iar Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral) a a adunat 56 după primele 4 runde. Oricare dintre cei 3 va câștiga etapa, acela va fi și campionul absolut al sezonului 2023. Dragoș Savloschi (Radical Prosport), cu 52 de puncte, și Emil Ghinea (Norma M20), cu 51 de puncte, depind doar de conjuctura rezultatelor.

Etapa de la Poiana Brașov va avea și un invitat special pe traseul de concurs. Campionul Franței, Geoffrey Schatz (Nova NP03), va concura pentru prima dată în România. De asemenea, dublul campion de raliuri, Dan Gîrtofan, originar chiar din Brașov, revine la volanul unui model Skoda Fabia Rally2.

Trofeul Audi Brașov va debuta sâmbătă dimineață, de la ora 9:00, cu manșele de recunoașteri, urmând ca la ora 18:30 să se încheie a doua manșă de antrenamente cronometrate. Duminică, duelul decisiv se va da de la ora 13:20, atunci când începe prima manșă de concurs, care va fi și transmisă în direct pe youtube FRAS. Duminică dimineață mai sunt două manșe de recunoașteri.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și