Închide meniul

Cum s-a pregătit Flavius Biea pentru meciul de titlu mondial. iFight „Mondial în țara mea” e azi LIVE de la 22:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY de la 20:00

Bogdan Stănescu Publicat: 5 mai 2023, 12:07

Reclamă
Cum s-a pregătit Flavius Biea pentru meciul de titlu mondial. iFight Mondial în țara mea” e azi LIVE de la 22:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY de la 20:00

Cum s-a pregătit Flavius Biea pentru meciul de titlu mondial

Antrenorul lui Flavius Biea, Andrei Cherecheş, la AS.ro Live / captura AntenaPLAY

Antrenorul lui Flavius Biea, Andrei Cherecheş, a povestit cum s-a pregătit boxerul român pentru meciul de titlu mondial. Gala iFight „Mondial în țara mea” e vineri de la 22:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY, de la ora 20:00. Flavius Biea va lupta cu argentinianul Juan Jose Velasco pentru centura IBA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Cherecheş a spus că Flavius Biea s-a antrenat intens pentru meciul de titlu mondial. Cherecheş e convins că Flavius Biea e pregătit şi că o să câştige meciul.

Cum s-a pregătit Flavius Biea pentru meciul de titlu mondial

Un antrenament depinde de perioada în care suntem. În perioada de volum durează poate o oră jumate antrenamentul de box sau fizic, plus încă o oră alergarea. Alergarea e de anduranţă. Se ajunge, ulterior, la un antrenament de 45 de minute. Acum, spre final, vin antrenamentele mai scurte şi intense, în care încercăm să facem mobilitatea, reflexele, să le ascuţim pentru meci.

(n.r.: câştigarea titlului IBA) Ar însemna o oportunitate să atace una dintre cele 4 centuri importante: IBF, WBA, WBC, WBO.

Foarte mulţi campioni au câştigat centura asta.

Reclamă

Noi ne aşteptăm să fie sala plină. E un eveniment organizat şi creat în totalitate la noi, aici”, a declarat Andrei Cherecheş în exclusivitate în emisiunea AS.ro LIVE.

Ce ar reprezenta cucerirea titlului IBA pentru Flavius Biea

În vârstă de 32 de ani, Flavius Biea luptă pentru un titlu mondial. Ar fi cel de al cincilea boxer român care cucereşte un titlu mondial, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

Cherecheş a spus că Flavius Biea va mai putea lupta câţiva ani.

Reclamă 4 / 0/3

O mai duce 3-4 ani (n.r.: Flavius Biea). Să pregăteşti un meci durează undeva la 10-12 săptămâni, în care sunt restricţii, disciplină. Presiunea vine din primul moment.

Adversarul lui Flavius e un adversar foarte puternic, dar noi ne-am focusat foarte mult pe calităţile lui Flavius, pe ceea ce poate el să dea. Eu cred că adversarul nu o să termine cele 12 reprize, nu pentru că nu e el foarte puternic, ci pentru că Flavius a muncit foarte mult şi eu cred că o să găsească oportunitatea să termine meciul înainte (n.r. de finalul celor 12 reprize).

Flavius e un boxer care nu are limite. Nu l-am auzit o dată să zică ‘E prea greu antrenamentul, nu mai pot’. Aşa e şi în ring. Lui îi place să boxeze, să ofere spectacol, să stea să se bată. În meciul ăsta o să vedem o frecvenţă şi mai mare la braţe. S-a schimbat puţin în modul de abordare a luptei. O să fie un meci cu multe lovituri”, a mai declarat antrenorul lui Flavius Biea în aceeaşi emisiune.

Gala de box iFight „Mondial în țara mea” e azi LIVE de la 22:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY de la 20:00

Gala de box iFight „Mondial în țara mea” e vineri LIVE de la 22:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY de la 20:00. Evenimentul va conține 8 meciuri de box profesionist.

În main event, Flavius Biea se bate pentru centura mondială IBA la categoria 72kg. Meciul va avea 12 runde, iar adversarul lui Flavius este argentinianul Juan Jose Velasco. Biea are un palmares excelent, de 21 de victorii din 22 de lupte. Acesta este de departe cel mai important meci din cariera sa. În joc va fi centura mondială IBA.

Alte nume cunoscute din sporturile de contact românești, ce vor urca în ring la Mioveni, sunt Mihai Nistor, fostul campion mondial AIBA, James Chereji, Amansio Paraschiv și Mirel Drăgan.

Gala de box iFight „Mondial în țara mea” e vineri pe Antena 1 și în AntenaPLAY

Iată mai jos fight card-ul galei:

Reclamă

1. Daniel Ciumă vs Daniel Cojocari – 4 runde, 86kg
2. Mihai Văduva vs Ioniță Alexandru – 4 runde, 59kg
3. Claudiu Ienci vs George Mehedințeanu – 4 runde, 69kg
4. Mirel Drăgan vs Kalin Simeonov – 4 runde, 76kg
5. Amansio Paraschiv vs Alexandru Lutic – 6 runde, 72kg
6. James Chereji vs Carlos Daniel Cordoba – 6 runde, 59kg
7. Mihai Nistor vs Geriso Aduashvili – 6 runde, +91kg
8. Flavius Biea vs Juan Jose Velasco – 12 runde, 72kg, titlul mondial IBA

 

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:22 U Cluj a realizat un transfer înainte de finalul sezonului! Prima întărire pentru Ioan Ovidiu Sabău 19:58 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out înaintea ultimei etape 19:46 „O să ajung în București!” Jose Mourinho, mesaj fabulos pentru Gică Popescu! Ce i-a transmis „The Special One” 19:40 UTA – FCU Craiova 3-1. Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc în Liga 1! UTA e campioana play-out-ului 19:31 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei. Echipele de start 19:25 Florin Prunea, verdict despre corectitudinea meciului Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Ce a spus despre șansele lui Dinamo 19:08 FotoDaniel Pancu, fotografie superbă cu soţia lui, în Iaşi, în ziua victoriei uriaşe a lui Poli: „Te iubesc” 18:58 „Îmi doresc asta” Valentin Mihăilă, anunț important despre viitorul său după ce Parma a promovat în Serie A! Unde va juca românul 18:41 „Are experiență!” Propunere surpriză pentru postul de antrenor de la Rapid! Sfat important pentru Dan Șucu 18:25 Sponsorul lui Dinamo, acuzaţii teribile după ce „câinii” au ajuns aproape de Liga 2: „A fost o tentativă de puci în vestiar”! Vezi toate știrile
Citește și