Închide meniul

(P) Calendarul principalelor evenimente sportive din 2024

Publicat: 10 noiembrie 2023, 17:05 / Actualizat: 6 decembrie 2023, 15:31

Reclamă
(P) Calendarul principalelor evenimente sportive din 2024

Calendarul principalelor evenimente sportive din 2024

Calendarul principalelor evenimente sportive din 2024. Anul 2024 se anunță un an de top pentru fanii sportului. Principalele evenimente organizate anul următor sunt Jocurile Olimpice de la Paris și EURO 2024, competiție în care România luptă cu șanse reale la calificare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anul următor vom sta cu sufletul la gură și pentru jucătoarele din România la principalele turnee de tenis, dar în același timp vom susține și echipa națională de handbal masculin la Campionatul European.

Calendarul principalelor evenimente sportive din 2024:

România va juca la Campionatul European de handbal masculin

Echipa noastră s-a calificat la un Campionat European de handbal masculin după o pauză de 28 de ani. Turneul final va avea loc în Germania, între 10 și 28 ianuarie. Țara noastră face parte din Grupa B, alături de Spania, Austria și Croația. Chiar dacă șansele noastre sunt destul de mici, prezența la un asemenea eveniment reprezintă o bornă importantă în calendarul sportiv pe anul 2024.

Programul turneelor de Grand Slam din 2024

Primul turneu de Grand Slam din 2024 este Australian Open, ce va avea loc între 14 și 28 ianuarie, la Melbourne. Roland Garros se va disputa între 20 mai și 9 iunie, iar Wimbledon va avea loc între 1 și 14 iulie. Datele pentru US Open 2028 nu au fost anunțate oficial, dar în mod tradițional turneul începe în ultima zi de luni din luna august și ține două săptămâni. Fanii tenisului speră ca Simona Halep să reducă la TAS suspendarea primită și să o vadă din nou pe teren anul următor.

Finalele principalelor competiții organizate de UEFA

La nivel de club, cel mai așteptat moment al anului este finala Champions League. Este programată pe 1 iunie, pe stadionul Wembley din Londra. Având în vedere că se joacă în Anglia, va fi cu siguranță o miză în plus pentru Manchester City să-și apere trofeul câștigat anul trecut. Șansele lui City sunt foarte bune, echipa lui Pep Guardiola fiind principala alegere a celor care joacă la pariuri sportive fotbal. City are cota cea mai mică să câștige Liga Campionilor și este urmată de Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona și Arsenal.

Reclamă

Cât privește finala Europa League, aceasta se va disputa pe Aviva Stadium din Dublin, la data de 22 mai. Conference League are programată finala din 2024 la Atena, pe Agia Sophia Stadium, pe 29 mai.

EURO 2024 se dispută în Germania

Pentru fanii fotbalului, principalul eveniment din 2024 este Campionatul European. Acesta va avea loc între 14 iunie și 14 iulie, iar la start se vor afla cele mai bune 24 de echipe de pe continent. Sperăm ca și România să fie prezentă, în condițiile în care are șanse mari de calificare. Decisive vor fi însă meciurile cu Elveția și Israel din luna noiembrie. Țara noastră nu a mai fost prezentă la un Campionat European din 2016, după ce la ediția precedentă a ratat calificarea. În schimb, până acum la EURO 2024 s-au calificat Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Spania, Scoția, Turcia, Austria și Anglia.

Reclamă 4 / 0/3

Jocurile Olimpice de vară au loc la Paris

Ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice este găzduită de Paris, între 26 iulie și 11 august. 10.500 de sportivi vor concura pentru gloria supremă. Unii sportivi se antrenează o viață pentru un astfel de eveniment, iar la ediția din 2024 vom putea vedea 329 de evenimente din 32 de sporturi. Se anunță un eveniment de cinci stele, în condițiile în care probele vor avea loc și în locuri idilice, cum ar fi în grădinile celebrului Palat Versailles. România are deja sportivi calificați, iar așteptările sunt destul de mari, având în vedere că reprezentanții noștri au avut rezultate notabile în ultima perioadă.

Campionatul European de handbal feminin, ultimul mare eveniment sportiv din 2024

Între 28 noiembrie și 15 decembrie va avea loc Campionatul European de handbal feminin, o competiție la care România participă în mod tradițional. Ediția din 2024 este organizată de Austria, Ungaria și Elveția. Va fi primul turneu continental cu 24 de echipe la start. Chiar dacă România nu a obținut calificarea momentan, preliminariile le-am început cu dreptul.

Suntem pe primul loc în grupa 1 de calificare, după două victorii cu Bosnia și Grecia. Următorul meci din preliminarii îl vom disputa în februarie, acasă cu Croația. Venim după prestații dezamăgitoare la Campionatul European, în condițiile în care la ultimele două ediții ne-am clasat pe locul 12, astfel că avem nevoie de o evoluție convingătoare.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY! 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară Vezi toate știrile
Citește și