Close

Când își dorește Vladimir Putin să anunțe victoria în războiul din Ucraina: „Dictatorii sunt fascinați de asta!”. Ultimatumul fixat de președintele Rusiei

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 27 iulie 2022, 19:43

Garry Kasparov a anunțat când își dorește Vladimir Putin să anunțe victoria în războiul din Ucraina. Marele campion din șah este convins că președintele Rusiei vrea să sărbătorească succesul invaziei chiar în ziua în care va împlini 70 de ani.

Reclamă
Vladimir Putin

Vladimir Putin, în timpul unei conferințe / Profimediaimages

Rusia a început invazia pe teritoriul Ucrainei pe 24 februarie. Armata ucraineană a rezistat eroic în fața bombardamentelor ordonate de Vladimir Putin și continuă să lupte, în speranța unei retrageri totale a trupelor rusești.

Reclamă

Când își dorește Vladimir Putin să anunțe victoria în războiul din Ucraina

Garry Kasparov, unul dintre rușii care îl contestă pe Vladimir Putin, a făcut un anunț care a ajuns rapid în toată presa internațională.

Marele maestru al șahului este convins că liderul de la Kremlin își dorește să câștige războiul din Ucraina pe 7 octombrie, la aniversarea a 70 de ani.

Așadar, conform previziunii lui Kasparov, ar mai rămâne 72 de zile până la presupusul anunț al lui Putin.

„Dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Vladimir Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani. Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc diferite aniversări.

Cred că, în cele din urmă, s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, acum este necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus Garri Kasparov, potrivit obozrevatel.com.

Reclamă

Inițial, s-a scris că Putin ar urma să anunțe victoria pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia. Planurile rușilor au fost însă date peste cap de defensiva puternică a armatei din Ucraina, care n-a renunțat la luptă și și-a apărat cu toate forțele teritoriul.

Kasparov este de părere că atacurile cu rachete americane HIMARS ale ucrainenilor îi vor încetini foarte mult pe ruși:

„Totul merge prost conform planului. Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a mai spus Kasparov.

Momentul în care Vitali Klitschko s-a întâlnit cu Vladimir Putin

Momentul în care Vitali Klitschko s-a întâlnit cu Vladimir Putin a fost dezvăluit recent de primarul Kievului. Fostul boxer a explicat ce vrea de fapt liderul de la Kremlin, care consideră că ”formarea Ucrainei este o greșeală istorică”.

Klitschko l-a întâlnit pe Putin în 2010 și susține că acesta se gândește la o continuă expansiune dacă va reuși să cucerească Ucraina, după un război care durează deja, din păcate, de mai bine de 5 luni.

”M-am întâlnit o singură dată cu Putin. Nu am avut ocazia să vorbesc prea mult cu el. A fost la Sankt Petersburg undeva prin 2010. Pot spune că nu este o persoană proastă, ci reprezintă puterea absolută, nu luăm partea materială, pentru că mulți experți spun că este cel mai bogat om din lume, are o percepție denaturată asupra lumii și evaluează eronat totul.

Așa că Putin a spus deja că el, ca și Petru I, este un colecționar de pământuri rusești. El spune că formarea Ucrainei este o greșeală istorică, iar ucrainenii nu există. Prin acțiunile din Ucraina, vedem că nu luptă pentru ucraineni, ci pentru teritoriu, ucigând ucrainenii. El nu are nevoie de ucraineni, el are nevoie de acest teritoriu”, a declarat Klitschko, potrivit sport.ua.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
8:29 Gigi Becali şi Nicolae Dică, făcuţi praf după dezastrul din Danemarca, Silkeborg – FCSB 5-0: „Mai bine dai şapte milioane de euro din buzunar decât să pierzi respectul oamenilor” 0:58 Dan Petrescu, în extaz după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1: “Doar Barcelona a mai câștigat aici! Băieții au voie să bea o bere” 0:44 Rangelo Janga, strigăt de luptă după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1: ”Ne-am luptat ca leii! Nimic nu e imposibil!” 6
oct.
23:55
Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. Campioana României, victorie uriașă în Cehia! Janga, eroul lui Dan Petrescu. Incredibil cum arată grupa ardelenilor din Conference League
6
oct.
23:40
Nicolae Dică, în depresie după Silkeborg – FCSB 5-0: „Ruşinos! Nu am mai trăit asemenea umilințe pe teren!”
6
oct.
23:30
VIDEOCristiano Ronaldo, ratare monumentală în Europa League! Cum a putut să trimită starul lui Manchester United din câțiva metri. Portughezul, reacție nervoasă
6
oct.
23:12
Florin Gardoș, reacție antologică după Silkeborg – FCSB 5-0: „Îmi vine să mă reapuc când văd ce se întâmplă!”
6
oct.
22:46
Presa din Danemarca râde de FCSB, după umilința cu Silkeborg: „Opriți-vă! Românii au fost foarte slabi!” / „Au plecat cu 5 goluri în bagaje!”
6
oct.
22:34
Răzvan Oaidă, fără replică după ruşinea din Silkeborg – FCSB 5-0: „Băgăm capul în pământ!”
6
oct.
22:23
Nicolae Dică regretă că a jucat cu rezervele în Silkeborg – FCSB 5-0: „Nu am mai trăit asemenea umilințe!”
Pe același subiect
Ucraina vrea să organizeze CM-2030
Fotbal extern • 4 oct., 11:30
Ucraina vrea să organizeze CM-2030! Anunţul făcut de The Times
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belurus!
Extra • 1 oct., 10:42
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus! Momentul în care a fost reţinut. „Nerecunoștința și lăcomia duc întotdeauna la pieire”
Extra • 29 sept., 18:43
Nikolai Valuev, „Bestia din Est” de 2.13 m şi 150 de kilograme, a primit ordin de mobilizare: „Voi merge săptămâna viitoare”
Close