Închide meniul

Ce a putut să spună Ion Ţiriac despre sportivii dopaţi. Anunţul care îi dă fiori Simonei Halep

Reclamă

Publicat: 23 octombrie 2022, 16:30

Ce a putut să spună Ion Ţiriac despre sportivii dopaţi. Anunţul care îi dă fiori Simonei Halep

Ion Ţiriac a cedat şi a dezvăluit marele său defect

Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment / Hepta

Ion Ţiriac a cerut toleranţă zero în momentul în care era preşedintele Comitetului Olimpic Român. Acesta spunea, la acel moment, că sportivii prinşi dopaţi ar trebui să fie suspendaţi pe viaţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep riscă o suspendare cuprinsă între 2 şi 4 ani după ce a fost testată pozitivă cu roxadustat, o substanţă pe lista celor interzise. În acest context, un fost jucător de de tenis, Mihai Rusu, crede că nici măcar Ion Ţiriac nu o poate salva pe Simona Halep.

Ce a putut să spună Ion Ţiriac despre sportivii dopaţi

Ion Țiriac, atunci când era președinte al Comitetului Olimpic Român, a declarat că un sportiv sau o sportivă prinsă cu doping trebuie să fie suspendat / suspendată pe viață! Să vedem acum care este reacția lui Ion Țiriac, care în niciun caz nu are instrumentele juridice ca să influențeze sau să o salveze pe Simona Halep, așa cum nu a avut șansa să o salveze nici pe gimnasta României, Andreea Răducan, la Jocurile Olimpice din 2000.

În asemenea cazuri de doping, pentru că este un caz de flagrant, un delict care a fost efectuat în flagrant… S-a jucat tenis, controlul pe loc și imediat a apărut rezultatul! Deci nimeni, niciun funcționar dintr-un for internațional, este părerea mea, nu poate să cosmetizeze, să anuleze sau să influențeze o asemenea decizie. Decât dacă am fi fost la Federația Internațională de Haltere, unde scandalul e mondial, sau la Federația Internațională de Box, unde scandalul e mondial, sau la Federația Internațională de Biatlon, unde scandalul e mondial și s-a ajuns la schimbarea președinților”, a spus Mihai Rusu, un fost jucător de tenis, pentru prosport.ro.

Ion Ţiriac, îngrijorat după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis

Ion Ţiriac s-a arătat îngrijorat după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis. Motivul a fost faptul că sportiva noastră că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Reclamă

Ion Ţiriac o susţine total pe Simona Halep după vestea care a „cutremurat” tenisul. Miliardarul român speră ca „Simo” să îşi dovedească nevinovăţia. Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Sportiva noastră poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă.

Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit observatornews.ro.

EXCLUSIV | Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”, după ce a fost suspendată din tenis.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (A trimis probe la TAS?) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția.

(N.r. – Va face contestație împotriva suspendării?) Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. (N.r. – Cum se simte Simona?) E foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află”, a spus Stere Halep, pentru observatornews.ro.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și